40 éves a Csurgó NKC születésnap és kézilabdatorna - még sikeres 40 évre készülünk!

2017. szeptember 2-án szombaton tartotta sportegyesületünk 40 éves születésnapját és ennek keretében egy nemzetközi kézilabdatornát rendeztünk, ahol az RK Durdevac (horvát), RK Podravka Vegeta junior (horvát), Haladás VSE (NBI/B) és a Csurgói NKC csapatai vettek részt.

9:00 órakor került megrendezésre a Csurgói NKC - RK Durdevac nyitómérkőzés.

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

A mérkőzés 41-14-es csurgói sikerrel zárult, így döntőbe jutott csapatunk.

A 10:30-kor kezdődő megnyitón először Szászfalvi Bence, klubunk elnöke köszöntötte a korábbi játékosokat, edzőket, elnökségi tagokat, klubvezetőket és a kilátogató közönséget.

"Hálásnak kell lennünk minden korábbi játékosnak, edzőnek, klubvezetőnek akik töretlenül hittek a csurgói női kézilabdában és sokat tettek ezért a klubért, akkor is amikor nagyon nehéz volt.. Kívülről nézve sokszor egy sportklub élete könnyű, belülről azonban sokszor komoly nehézségekkel kell megküzdeni. Nehézségek régen is voltak, ma is vannak, de mindennap új nap van és mindennap meg kell tenni a maximálisat a győzelemért. Köszönettel tartozunk azoknak, akik így vagy úgy, de hozzájárultak ahhoz, hogy ez a klub negyven éve működik.

Itt és most szeretném köszönteni körünkben Kátai Ferenc Tanár Urat és Kátainé Marcsi Nénit, akik Szolnokról 1976-ban IGEN-t mondtak Csurgóra és a csurgói női kézilabdára. Ők a csurgói női kézilabda alapítói és szülei is egyben. Tizenhét évet adtak Csurgónak életükből, ami óriási dolog! Hálásan köszönjük!" - mondta az elnök köszöntőjében.

"2012 augusztusa óta, az elmúlt öt év alatt rengeteg munkát és tárgyalást követően stabilizáltuk klubunk jogi és anyagi helyzetét, helyreállítottuk méltó hírnevét, országos hírű szakedzőkkel dolgozunk együtt, öt év alatt két bajnoki osztályt feljebb lépve jelenleg a magyar másodosztály résztvevői vagyunk. Kiemelt figyelmet fordítottunk a PR és kommunikációs tevékenységre, maximális odafigyeléssel, a lehető legjobb feltételeket biztosítva neveljük a csurgói és környékbeli utánpótláskorú kézilabda játékosokat a magyar kézilabdának, így kijelenthetjük, hogy a csurgói női kézilabda újra fejlődik és újra régi fényében ragyog.

Fotó: Szabó Balázs

Ebben az újjáépítő munkában szeretném kiemelni két elnökségi tagunk, Ráskó Anna és Kozma Szabolcs kiemelkedő és áldozatos munkáját, mely nélkül nem juthattunk volna el ide. Köszönöm Nektek!

Külön öröm számomra, hogy hamarosan egy könyv formájában is kiadhatjuk klubunk gazdag és eredményes történetét!" - tette hozzá.

"A Csurgói NKC elmúlt 40 évében –bár voltak nehezebb időszakok-, befele pattant az a bizonyos labda. A jelenlegi elnökséggel, szakmai stábbal és közel 100 felnőtt és utánpótláskorú játékosunkkal ma azért dolgozunk, hogy a labda a következő 40 évben is befele pattanjon Csurgón." -fejezte be beszédét a sportklub elnöke és boldog születésnapot kívánt a 40 éves sportegyesületnek.

Füstös János, Csurgó Város polgármestere méltatta a Csurgói Női Kézilabda gazdag történelmét, sikereit és további sok sikert és kitartást kívánt klubunk vezetésének.

Fotó: Szabó Balázs

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő az öröm, a hála és a csoda szavakat említette a beszédében, ezek "szimbolizálják legjobban a csurgói női kézilabda 40 évét" - mondta ünnepi beszédében.

Fotó: Szabó Balázs

Ezt követően Kátai Ferenc, a csurgói női kézilabdázás "atyja" és megteremtője egy saját maga által írt csodás verssel köszöntötte a korábbi játékosokat, vezetőket és a közönséget.

A Csurgói NKC elnöke a klub nevében virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszöntötte Kátainé Marcsi Nénit a csurgói női kézilabda "anyukáját", ajándékcsomaggal Kátai Tanár Urat, virágcsokorral és ajándékcsomaggal Pális Líviát klubunk által felnevelt egykori klasszis kézilabdázónkat, Balogh Beatrixot klubunk saját nevelésű korábbi játékosát, aki a kézilabda világelitbe kerülve, világválogatott, világbajnoki ezüstérem és sokszor magyar bajnok és kupagyőztes címeket elhódítva örökre beírta magát a kézilabdázás történelem könyvébe. 

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

Sportegyesületünk egy ajándékcsomaggal fejezte ki mély köszönetét és háláját Balogh Lászlónak, aki klubunk történelmében leghosszabb ideig töltötte be az elnöki tisztséget, és nélküle nem maradhatott volna fent egyesületünk.

A megnyitót követően folytatódott a kézilabda tornánk, illetve korábbi játékosaink, edzőink, vezetőink meghívott vendégeinkkel és főszponzorainkkal a Sótony László Sportcsarnok VIP termében egy fogadáson vettek részt, ahol Kátai Tanár Úr és egyesületünk elnökének köszöntőjét követően felvágtuk a Csurgói NKC címerrel ellátott óriástortánkat és közös pezsgős koccintásra került sor.

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

Közben egymással kötetlen, jóhangulatú beszélgetések, nagy találkozások zajlottak, megható pillanatok voltak. 13:20 perctől a Csurgói NKC ALL STAR csapatunk egy senior nosztalgia női kézilabdamérkőzés került megrendezésre, - a közönség óriási szurkolása közepette -, vidám és kellemes percekeket okoztak korábbi játékosaink nézőinknek és önmaguknak egyaránt.

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

Fotó: Szabó Balázs

Csurgói NKC Nemzetközi kézilabdatorna eredmények:

Csurgói NKC - RK Durdevac 41-14 (18-10)

RK Podravka Vegeta - Haladás VSE 35-34 (19-20)

Bronzmérkőzés: RK Durdevac - Haladás VSE 61 - 17 (7-32)

Döntő: Csurgói NKC - RK Podravka Vegeta junior 37-19 (16-10)

A nemzetközi kézilabdatorna végeredménye:

1. Csurgói NKC

2. RK Podravka Vegeta junior

3. Haladás VSE

4. RK Durdevac

Gólkirálynő: Ilyés Lilla (Csurgói NKC)

Legjobb kapus: Kölcze Gabriella (Csurgói NKC)

Legtechnikásabb játékos: Tena Petika (RK Podravka Vegeta)

Fotó: CSNKC MEDIA

A felkészülési torna kitűnő lehetőséget adott a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt rutinszerzésre és csapatépítésre.

A döntőben lendületes csurgói iramjátékot, kitűnő védekezést láthatott a csurgói publikum, ami bizakodásra adhat okot, reméljük a bajnokságban szép csurgói győzelmekre leszünk képesek, akár néhány meglepetésre is.

Csapatunk 4 sérültjét volt kénytelen nélkülözni, reméljük minél előbb felépülnek, hiszen velük komolyabb ellenfelek ellen is megállhatja a helyét csapatunk.

A rendezvény ünnepélyes eredményhirdetéssel és zárással zárult.

A 40 éves születésnapunkról és egész napos rendezvényünkről készült fotók megtekinthetők ITT vagy a GALÉRIA - FÉNYKÉPALBUM menüpontra kattintva!

Sportegyesületünk szombati rendezvényünkkel hagyományt kíván teremteni, minden ötödik esztendőben megrendezzük klubunk születésnapját és minden évben tervezzük a nemzetközi felkészülési tornánkat megrendezni.

Köszönjük mindenkinek aki a szervezésben részt vállalt illetve köszönjük korábbi játékosainkat és edzőinket akik megtiszteltek jelenlétükkel bennünket.

Jó volt együtt lenni!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSURGÓI NKC!