A passzív támadójáték meghozta a csurgói vereséget

Felnőtt csapatunk az utolsó bajnoki fordulóban 21-28-as vereséget szenvedett hazai pályán a Rinyamenti KC csapata ellen. Tizenkettedik helyen zártuk a 2017/2018-as NBI/B-s bajnokságot.

A Gárdony és a Pilisvörösvár elleni nem várt vereségek után, nagyon megnehezítette csapatunk saját dolgát: az utolsó fordulóban a hatodik helyezett Rinyamenti KC-t kellett volna legyőznie, hogy életben tartsuk a tizenegyedik hely iránti reményeinket.

Nagy Adrienn beállósunk kezdte meg a csurgói gólgyártást a 2. percben. Ezt követően jött is a vendégek válasza a 3. percben.

Nagy Adrienn fordul rá a nagyatádi kapura (Fotó: Szabó Balázs)

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, váltakozva estek a gólok mindkét kapuba a mérkőzés 13. percéig, amikor 7-6-os csurgói vezetést követően rákapcsolt a vendég csapat.

Szandai Martina a nagyatádi védők hálójában (Fotó: Szabó Balázs)

A következő hat percben csak a rinyamentiek lőttek gólt, szám szerint négyet, így a 19. percre 7-10-es állás alakult ki, majd következtek a csurgói "gólpercek" 10-10-re módosítva az aktuális eredményt.

Öt perccel a félidő vége előtt, mindkét csapat igyekezett néhány gólos előnyre szert tenni, 12-13-at mutatott az eredményjelző, amikor a Bacsi-Bóna játékvezető páros lefújta az első félidőt.

Szandai Martina négy góllal, Áy Nikolett három góllal, Nagy Adrienn két góllal Mihályi Fanni és Szeder Réka egy-egy góllal vették ki a részüket az első félidei hazai gólokból.

A második játékrész elején kiegyenlített küzdelemben a 40. percre 15-17-es előnyre tettek szert a vendégek.

Ezen a ponton csapatunk érezhetően kezdett elfáradni,ettől kezdve  sok hiba volt a ziccerkihasználás terén.

A mérkőzés 47. percére már 17-21, négy gólos nagyatádi előny alakult ki.

Molnár Ferencnek volt oka kiabálni a csurgói kispadon (Fotó: Szabó Balázs)

Hiába a csurgói időkérések, támadójátékunk bátortalanná és passzívvá vált, átlövőink nem mertek vállalkozni, ennek vagy eladott labda, vagy veszélytelen kapura lövés lett a vége, ezekből a rossz próbálkozásokból pedig a rinyamentiek eredményesen tudtak építkezni.

Az utolsó tíz percben Szandai Martina egyszer, Szeder Réka szélsőnk kétszer, Mihályi Fanni egyszer volt eredményes, hiába, ha ez idő alatt hétszer talált be a rinyamenti alakulat.

Kapusteljesítményben jobbak voltunk ellenfelünknél, de a támadásaink eredménytelensége miatt, ez most nem volt döntő tényező.

Több alapemberünk "kapura sem nézett" a mérkőzés második félidejében, csak passzolták tovább a labdát és egymásra vártak a helyzetkihasználással.

Ezen a szinten, ilyen tét és ellenfél melett ez a passzivitás nem megengedhető.

Több játékosunknak átgondolandó a megfelelő bajnoki osztály megválasztása a jövőben, sajnos fejben nem nőttek még fel a nagy terhet jelentő mérkőzések feladatához.

Szeder Réka csak a találkozó végén mutatta meg mire képes (Fotó: Szabó Balázs)

A találkozó 21-28-as vendégsikerrel zárult.

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 26. FORDULÓ

Csurgói NKC – Rinyamenti KC 21 – 28 (12 – 13)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 300 néző

Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs

Versenybírók: Marczinka Csaba, Bencsik Bertalan

A Csurgói NKC kerete: (1) Tóth Ivett – (3) Raczkó Petra – (4) Szandai Martina – (9) Füstös Nóra Veronika – (11) Mihályi Fanni – (13) Szijártó Helga – (16) Telkes Éva Rebeka – (17) Áy Nikolett – (27) Ilyés Lilla – (36) Nagy Adrienn – (44) Füstös Alíz – (76) Szeder Réka – (90) Kiss Orsolya – (91) Vágó Marietta – (99) Cserpán Virág Kezdőcsapat: Kiss O. – Szeder 3, Mihályi 3, Nagy A. 2, Áy 5, Szandai 7 (2), Ilyés 1

Csere: Tóth I. (kapus), Füstös A., Füstös N., Raczkó, Vágó

Vezetőedző: Molnár Ferenc

A Rinyamenti KC kerete: (4) Réb Fanni – (5) Kovács Dorina – (8) Balaskó Andrea – (9) Rácz Adél – (13) Horn Mónika – (14) Brezovszky Fióna – (17) Ángyán Blanka – (20) Wahid Mirjam – (22) Magó Anna – (23) Fuisz Rebeka – (46) Finta Dóra – (48) Varga Fruzsina – (77) Antal Anett – (88) Szalai Evelin – (89) Horváth Virginia – (99) Druzsin Rebeka Kezdőcsapat: Szalai – Antal A. 6, Kovács D. 10 (6), Magó, Balaskó A. 3, Wahid 5, Fuisz

Csere: Druzsin (kapus), Horn 2, Horváth V. 2, Ángyán, Brezovszky, Finta, Rácz A., Réb F. Vezetőedző: Mato Matijevic

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA:

05. perc: 02–01

09. perc: 04–05

13. perc: 07–06

19. perc: 07–10

24. perc: 10–10

33. perc: 13–15

40. perc: 15–16

45. perc: 15–19

53. perc: 17–24

56. perc: 19–26

Hétméteresek: 3/2 illetve 7/6

Sárga lap: Nagy A. (3.p.), Füstös N. (9.p.) illetve Antal A. (2.p.), Wahid (11.p.), Mato Matijevic (38.p.)

Kiállítások: 8 perc illetve 16 perc

MESTERMÉRLEG

Molnár Ferenc (Csurgói NKC): " - A mérkőzés teljes ideje alatt megmutatkozott hogy ki alkalmas teher alatt teljesíteni, és ki az aki nem képes segíteni csapatunkat. Nagy csalódás számomra, hogy a csurgói szív csak néhány játékosomnál mutatkozott meg. A mérkőzés tökéletesen megmutatta kikre lehet építeni a jövőben."

Mato Matijevic (Rinyamenti KC): ” – Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben, mindenképpen győzelemmel akartuk zárni a szezont. Sajnos a felkészülésünk néhány sérülés és betegség miatt nem sikerült problémamentesen, Barta Cintia nem is állhatott a rendelkezésünkre. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz Csurgón, s el kell ismerni, hogy az évadzárón inkább a küzdelem, mint a szép játék dominált. Az első félidőben nem jól alkalmazkodtunk a játékvezetői felfogáshoz, több buta kiállítást is kaptunk. A második játékrészben már azt játszottuk, amit tudunk, ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre, s fokozatosan egyre jobban eltudtunk lépni. A játék összképe alapján érzésem szerint teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak! Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien elkísértek és buzdítottak bennünket! Ez már önmagában plusz motivációt jelentett a lányoknak.”

A nagyatádiak egész szezonban kiegyenlített és stabil teljesítményt nyújtottak, nagyobb önbizalommal kézilabdáztak és magabiztosabb játékot mutattak a pályán.

Csapatunk ősszel elvesztette első számú kapusát és egy meghatározó irányító játékosát sérülés következtében, erre ráment az egész őszi szezonunk.

Télen érkezett igazolásaink jelentős erősítések voltak, ám tavasszal mégsem álltunk össze igazi csapattá akik tudnak egymásért küzdeni a pályán.

Több fő játékosunk a bajnokságban ingadozó teljesítményt mutatott, főleg az utolsó néhány mérkőzésen, amikor nagyon kellett volna tőlük a kiemelkedő teljesítmény, hogy vigyék hátukon a csapatot, kudarcot vallottak és feladták a küzdelmet, ezzel megpecsételték csapatunk sorsát.

Klubunk a tizenkettedik helyen zárta a 2017/2018-as bajnoki szezont, mely egyben klubunk történelmének zsinórban második, összesen negyedik NBI/B osztályos bajnoksága volt.

A 2017/2018-as szezonról hamarosan jelentkezünk egy teljes, átfogó cikkel.

Köszönjük szurkolóinknak egész éves támogatását!