BOMBA HÍR! 180 FOKOS FORDULAT! NBI/B-ben INDULUNK!

Kicsit felforgatjuk az "állóvizet" és a már kész tényként kezelt bajnoki besorolásokat!

Újabb lehetőség, hogy bizonyítsuk: NBI/B-ben a helyünk!

ÚJRA NBI/B CSURGÓN! 

Ha az utolsó pillanatban is bár, de a Magyar Kézilabda Szövetség felkérte a Csurgói NKC-t az NBI/B Nyugati osztályban való indulásra.

A felkérést klubunk elnöksége elfogadta, így ismét az NBI/B Nyugati csoportjában indulhatunk.

Amikor minden csapat és játékos elfogadta már az idei NBI/B és NBII besorolásokat, akkor e hír hallatán sokan mondhatnák, hogy bizonyára áprilisi tréfáról van szó.

A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia 2017. június 30-ig az NBI/B osztályba benevezett U18-as csapata a napokban bejelentette visszalépését a bajnokságban való indulástól, így automatikusan a sorban következő csapatot, azaz a Csurgói NKC-t kérte fel a szakszövetség  a 14. csapat üres helyének betöltésére.

Vezetőségünk, szakmai stábunk, játékosaink és szurkolóink a közelmúltban már kijelölték az NBII-es forgatókönyv esetén a bajnokság megnyerését éves célként, most új célt kell kijelölnünk.

Az NBII-es tervezett szeptember 17-i szezonkezdéssel szemben, egy héttel korábban kezdjük így a bajnoki küzdelmeket.

Az NBI/B osztályban a sorsolások már megtörténtek, így a csapatunk a Dunaújvárosi KKA 18-as csapatának helyébe lép a sorsolásban, tehát szeptember 10-én vasárnap a NEKA csapata ellen kezdünk hazai pályán a Sótonyi László Sportcsarnokban!

Mondhatnánk, hogy "így kellett lennie", "a sors akarta így", "szerencsénk volt" és hasonló közhelyeket, de talán Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok vizilabda szövetségi kapitány szavai a leginkább ideillők:

“A kapufa éle mindig igazságos, mert annak lövése pattan be, aki a hétköznapokon többet tett a győzelemért.” /Kemény Dénes/

S bár az elmúlt szezonban nem sokszor pattant ellenfeleink kapufáiról befele a kézilabda és az összegyűjtött 2 pont is nagyon kevésnek bizonyult, úgy néz ki az élet a hétköznapokon elvégzett közös munkánk alapján úgy gondolta: megérdemlünk még egy esélyt, hogy bizonyíthassunk, elsősorban önmagunknak.

Annak ellenére, hogy bajnoki pontokban ez nem feltétlenül mutatkozott meg, nagyon sokat fejlődtünk és erősödtünk az elmúlt bajnoki évadban - játékosaink és szakmai stábunk is egyaránt.

Tanulóév volt az idei, mely ideális volt arra, hogy szokjuk a magasabb tempót - melyet  főleg a felsőházi csapatok ellen tapasztalhattunk.

NBI-es edzővel és profi, komoly játékerőt képviselő játékosokkal erősítettük meg jövő évi keretünket, bízunk benne, hogy az alsóházban számos pontot gyűjthetünk és néhány felsőházi csapatnak is okozhatunk apróbb meglepetéseket.

Hamarosan sorsolásunkat és a pontos bajnoki menetrendet is közzétesszük!

A sportban az egyik legszebb dolog, hogy amíg nincs lefújva a mérkőzés, addig bármi lehetséges.

Örülünk, hogy ezúttal ezen a pályán kívüli "meccsen" az utolsó percekben mi győzhettünk.

Klubunk július 18-án kedden délelőtt beadta a nevezését a Magyar Kupa küzdelmeibe, az NBI/B felnőtt, és az ifjúsági másodosztály illetve a serdülő másodosztály küzdelmeibe, melyet a szakszövetség elfogadott.

Minden játékosunktól maximális munka és játékostársak iránti alázatot várunk el ami kitartó szorgalommal párosulva kiemelkedő eredményt produkálhat.

HAJRÁ CSAJOK! HAJRÁ CSURGÓI NKC!