ELDŐLT: NBII-ben folytatjuk - cél: BAJNOKI CÍM és NBI/B!

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi döntésének értelmében felnőtt csapatunk az NBII dél-nyugati csoport bajnoki osztályában folytathatja a 2018/2019-es bajnoki szezonban a küzdelmeket.

Mint az nyilvánvaló volt a tavalyi versenykiírásból a korábbi 14 NBI/B osztályos csapat helyett a Magyar Kézilabda Szövetség két hellyel szűkíti a 2018/2019-es NBI/B bajnokságot, így csapatunk 12. helyezésével eldőlt, hogy NBII osztályban folytathatjuk versenyzésünket.

A Magyar Készilabda Szövetség országosan értékelte az NBI/B kiesőket illetve az NBII feljutókat. 2018. június 30-ig lehetett az NBII bajnok és NBII bajnoki második csapatoknak NBI/B osztályban való indulási szándékukat jelezni a szövetség részére, ezt országosan három csapat jelezte: a Dorogi SE, a Dunaújvárosi KKA U19 és az FKSE Algyő csapatai, így ők indulnak az NBI/B osztályban igén.

Az NBI/B osztályok szűkítésén túl az eddig 8 NBII-es bajnokság helyett a továbbiakban 4 NBII-es bajnoki csoport lesz, klubunk a Zalai csoportba nyert besorolást.

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elkészítette az NB II-es bajnokságok besorolásait a 2018/19-es idényre. A Csurgói NKC csapata az NBII Dél-Nyugati csoportban kezdi meg menetelését, ahol velünk együtt 12 csapat kapott besorolást.

A bajnoki besorolás a következő:

Csapatot építeni, mindig egyszerűbb és könnyebb egy alsóbb osztályban, így az NBII osztályban való idei indulás lehetőséget ad egy komoly jövő évi csapat előkészítésére és felépítésére.

Elnökségünk döntött arról is, hogy NBII-es osztályban való indulás esetén csakis egy cél lebeghet a szakmai stáb és a játékosaink szeme előtt: A BAJNOKI CÍM!

Ehhez mérten várjuk sok szeretettel szülőket, szurkolókat, bízunk benne hogy nagyon szép csurgói sikereket láthat idén a tisztelt publikum és a végén bajnoki címnek és ismételt feljutásnak örülhetünk!

Annak ellenére, hogy csapatunk minőségi játékosigazolásokat tudhat magáénak és játékosállományunk megerősödött, nincs lefutott bajnokság, ezért az alázatos munkáé és a szorgalomé lesz a főszerep, csak így sikerülhet a bajnoki cím ismételt elhódítása!

HAJRÁ CSURGÓ! HAJRÁ CSNKC!