ELDŐLT: NBII-ben folytatjuk - cél: BAJNOKI CÍM és NBI/B!

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi döntésének értelmében felnőtt csapatunk az NBII dél-nyugati csoport bajnoki osztályában folytathatja a 2017/2018-as bajnoki szezonban a küzdelmeket.

Az idei NBI/B "tanulóévben" felnőtt csapatunk mindössze 2 pontot - egy győzelmet - sikerült abszolválnia, ez az idei teljesítmény még annak ellenére is kevés volt az NBI/B osztályban maradáshoz, hogy egy paraszthajszálon múlt..

Több NBI/B alsóházi csapat, komoly játékoskeret és költségvetés, illetve minőségi edző és szakmai stáb nélkül vág bele jövőre az NBI/B-s küzdelmekbe, ami komoly csapatromboló erővel bír a sokadik nagyarányú vereség után.

2017 nyarán különösen jó csapat van kialakulóban és még jó pár játékos nem került bejelentésre vezetőségünk részéről.

Feltehetjük a kérdést, mi lett volna ha ezek a profi játékosok már egy évvel korábban csatlakoznak csapatunkhoz? Hogy alakult volna az idei bentmaradásunk?

A Magyar Készilabda Szövetség országosan nézi és értékeli az NBI/B kiesőket illetve az NBII feljutókat.

2017. június 30-ig lehetett az NBII bajnok és NBII bajnoki második csapatoknak NBI/B osztályban való indulási szándékukat jelezni a szövetség részére, ezt országosan két csapat jelezte: a VKSE Győr csapata - ők hosszú éveg óta kiesnek és visszajutnak az NBI/B osztályba -, illetve a Gyömrő csapata kíván indulni az NBI/B-ben.

Az NBI/B Keleti csoportban a Ferencváros csapata nem kíván indulni - főképp az új szabályozás miatt, hiszen szigorította a játékosok korosztályát a szakszövetség.

Az NBI/B Nyugati csoportjában NBI-es csapatként a Dunaferr csapata azonban indul az NBI/B osztályban.

Országosan egy NBII második helyezett csapat sem vállalta az NBI/B-ben való indulást.

Fentiek alapján öt szabad hely volt NBI/B osztályban, csapatunk pedig hatodik volt az idén megszerzett 2 ponttal a sorban, így ha nem is sokkal is de lemaradtunk NBI/B osztályról.

Mondhatnánk azt is, hogy ez így lesz jó és idán a csapatépítés éve következik, ahol a közös sikerek egy stabil, erős és motivált "kemény magot" gyúrhat össze, melyekhez jövőre 2-3 kiemelkedő játékost igazolva középmezőnyhöz is csatlakozhatunk majd az NBI/B osztályban egy év múlva.

De ne rohanjunk ennyire előre.

Van néhány komoly érv az NBII-es indulás mellett is.

Elnökségünk már korábban értékelte a két lehetséges variációt és bár mindkét bajnokság mellett vannak érvek és ellenérvek, mégis az NBII mellett szólt több érv, főként az, hogy az idei három kiesővel szemben jövőre már öt(!) kieső lesz NBI/B osztályból és sokkal könnyebb NBII-ből feljutni NBI/B osztályba, mint NBI/B osztály alsóházi csapatként bent maradni.

Bár egyesületünk teljes mellszélességgel a hazai utánpótlásnevelés híve, azt se felejtsük el, hogy NBII-ben már szabadon - szinte díjmentesen - lehet igazolni külföldi játékost is..

Továbbá csapatot építeni, mindig egyszerűbb és könnyebb egy alsóbb osztályban.

Elnökségünk döntött arról is, hogy NBII-es osztályban való indulás esetén csakis egy cél lebeghet a szakmai stáb és a játékosaink szeme előtt: A BAJNOKI CÍM!

Ehhez mérten várjuk sok szeretettel szülőket, szurkolókat, bízunk benne hogy nagyon szép csurgói sikereket láthat idén a tisztelt publikum és a végén bajnoki címnek és ismételt feljutásnak örülhetünk!

HAJRÁ CSURGÓ!

Legfrissebb videók

40. születésnapját ünnepelte a Csurgói NKC összeállítás

Forrás: Csurgói Városi Televízió 

Galéria

CSNKC a Facebookon!

Bajnoki tabella

Eu-Fire Mosonmagyaróvári 2244
Győri Audi ETO KC U182104
NEKA2294
A teljes tabella

Támogatóink

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium CLAESSENS GROUP Gelka-Hirtech Kft Elitesport Yamuna.hu a bőrbarát kozmetikum EMMI Csurgó Város Önkormányzata OTP BANK Vrsar Csicsó Farm Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. drPhone BOOOST OXYGEN Hungary Agro Centrál Bt Ferrokov Vas- és Fémipari Kft

Partnereink

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
CLAESSENS GROUP
Gelka-Hirtech Kft
Elitesport
Yamuna.hu a bőrbarát kozmetikum
EMMI
Csurgó Város Önkormányzata
OTP BANK
Vrsar
Csicsó Farm
Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.
drPhone
BOOOST OXYGEN Hungary
Hummel
Agro Centrál Bt
Ferrokov Vas- és Fémipari Kft
Select
Csurgói Városi Televízió
Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium
Fitt Csurgó