Eredményes bajnoki felkészülést zártunk indulhat a bajnokság!

Eredményes és intenzív bajnoki felkészülést zárt csapatunk, szerencsére viszonylag alacsony mennyiségű sérülés mellett.

Több színvonalas külföldi együttes volt felnőtt csapatunk ellenfele, kiváló sportkapcsolatok is kialakultak felkészülésünk alatt. Körvonalazódik egy erős csapategység melyet reméljük a pályán eredmények formájában is meg tudunk mutatni a bajnokság során.

Összesen nyolc edzőmérkőzés segítette bajnoki felkészülésünket - egy hazai rendezésű kézilabdatornával -, mely alapozásról mondhatjuk hogy elérte célját: hét új játékos érkezését követően összeszoktak felnőtt kézilabdás lányaink védekezésben és támadásban egyaránt - bár hibák, figyelmetlenségek még mindig előfordulnak.

Felkészülési mérkőzéseink eredményei:

Molnár Ferenc vezetőedzőnket kérdeztük összességében a bajnoki rajtot megelőző alapozásról, aki így nyilatkozott:

"Augusztus 6-án kezdtük meg felkészülésünket a 2018/2019-es bajnoki szezonra. Nagy hangsúlyt fektetünk folyamatosan a csapategység formálására és erősítésére, ezért több közös csapatépítő programot is szerveztünk, melyek nagyon jó hangulatban teltek. Az edzések komplex jelleggel zajlódtak, valamint nyolc edzőmérkőzést terveztünk, hogy a csapat a legmegfelelőbb formában várhassa a bajnoki rajtot. Az első edzőmérkőzésen a csapat egyik játékosa megsérült, így sajnos egy kicsit megfogyatkoztunk, de ez a felkészülésünket nem zavarta. Bízunk benne, hogy a további sérülések elkerülnek bennünket, és a szezont nagy sikerrel tudjuk majd zárni."

Közös paintball Nagykanizsán augusztus 23-án, jól szolgálta a csapatépítést (Fotó: CSNKC MEDIA)

Csapatépítő strandolás és strandröplabda Gyékényesen augusztus 17-én (Fotó: CSNKC MEDIA)

Sajnos augusztus 15-én Drávai Gyöngyi csapatunk rutinos, tizenegy éven át az első osztályban játszó irányító-átlövő játékosa az FTC ifjúsági csapata elleni edzőmérkőzésen egy átlövést követően kézsérülést szenvedett.

Egy rutinműtétet követően azonban hamarosan visszatérhet a kézilabdapályára, aki tapasztaltságával és fizikai felépítésével komoly teljesítménnyel növelheti tovább csapatunk erejét.

Takács Dusmáta, klubunk egyik vezéregyénisége, aki kilenc dunaújvárosi NBI-es évet követően EHF-kupagyőztes beállósként érkezett Csurgóra, így látta közel 6 hetes bajnoki felkészülésünket:

"Számomra az idei felkészülés több szempontból is újdonság volt. Egy nagyon jó közösségbe érkezve, komoly szakmai munka mellett végezhettük az alapozási időszakot. A sok edzőmeccsnek köszönhetően hamar össze sikerült szokni a lányokkal, segítőkészek és befogadóak voltak, ez az eredményeken is szép lassan látszódott. Heti rendszerességgel volt egy – egy csapat összetartó program, amin én sajnos nem tudtam részt venni, de a lányok mindig jókat sztorizgattak utána. Biztos vagyok benne ez is csak jobban összekovácsolja a társaságot. Az idei évre az egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím megszerzése lesz, úgy gondolom ez sikerülni is fog, hisz egy jó közösség, tehetséges fiatalok és a komoly szakmai segítség mellett ez másképp nem is történhetne. Természetesen a szurkolóink támogatására is szükségünk lesz, reméljük minél többen látogatni majd ki a meccseinkre!" - foglalta össze pozitívan élményeit és tapasztalatait a korábbi NBI-es játékos.

Reméljük a serülések elkerülik felnőtt együttesünk játékosait és egy sikeres bajnokságot láthatnak szurkolóink, amelynek végén nem titkolt célunk bajnoki címet ünnepelve visszajutni az NBI/B osztályba.

Most vasárnap szeptember 16-án a Tamási csapatát fogadjuk a Sótonyi László Sportcsarnokban hazai pályán első bajnoki mérkőzésünkön.

Felnőtt mérkőzés 18:00 órakor, ifjúsági mérkőzés 16:00 órakor, serdülő mérkőzés 14:00 órakor kezdődik!

Várunk mindenkit sok szeretettel!