Gyenge játékkal is győzött a csurgói szív - legyőztük a Szekszárdot

Csapatunk a tabella ötödik helyezett Szekszárd csapatát verte 23-22-re a bajnokság 24. fordulójában. Gyengébb, lassú tempójú mérkőzésen már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de a végére hagytuk a döntést.

A mérkőzést megelőzően a tabella ötödik helyén tanyázó Szekszárdnak az volt a tét, hogy meg lehet-e még a negyedik helyezés, a csurgói csapat pedig a múlt heti gárdonyi brutalitás után készült elégtételt venni és bebizonyítani, hogy ez már nem az a Csurgó akit a bajnokság elején láthattunk a pályán.

Nehezen kezdtük a mérkőzést (Fotó: Szabó Balázs)

A mérkőzés elején a 8. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek és 4-9-re alakították az állás a 17. percre.

Csapatunk is felvette a ritmust és a 23. percre 8-10-re szépített, majd annyira belejöttünk, hogy Szandai Martina és Vágó Marietta góljaival 12-11-es állást mutatott a félidőre az eredményjelző.

Szandai Martina oroszlánszívvel vezette a csapatot (Fotó: Szabó Balázs)

Az első félidőben már lett volna lehetőségünk eldönteni a mérkőzést, de döntő pillanatokban átengedtük a lehetőséget a szekszárdiaknak.

A második félidő 10. percére 15-15-ös szoros állás alakult ki, mely Kiss Orsolya kapusunk bravúrjainak is köszönhető volt.

Sáncolni próbál a szekszárdi sorfal a csurgói átlövés előtt (Fotó: Szabó Balázs)

Felváltva estek a gólok és egyik csapat sem a legjobb támadótechnikáját mutatta vasárnap a Sótonyi László Sportcsarnokban, a második félidő 23. percére 17-20-as állás realizálódott a szekszárdi gólyáknak.

Ezután következett Szandai Martina, Áy Nikolett és Ilyés Lilla gólparádéja melynek köszönhetően a 28. percre 21-21-es szoros állás alakult ki.

Lövésre készen (Fotó: Szabó Balázs)

Két perccel a vége előtt hatalmas izgalmak közepette a szekszárdiak egyszer betaláltak és Szandai Martina ismét letette védjegyét és 22-22-t mutatott az eredményjelző 30 másodperccel a találkozó vége előtt.

Támadott a Szekszárd, jobbszélsőjük lövését Kiss Orsolya a csurgói kapuban parádésan hárította, majd a kipattanó a vendég balszélsőhöz pattant akinek a ziccerét szintén óriási bravúrt bemutatva Orsi védett, következhetett a gyors csurgói kontra amire a végén Áy Niki tett pontot a 23. gól formájában.

Bár lassú, hibákkal teli mérkőzés volt és csapatunk messze nem a legjobb arcát mutatta, játékosaink akarata és szíve a helyén volt és legyőztük az ötödik helyezett Szekszárdot. 

Lefújás után az öröm percei (Fotó: Szabó Balázs)

A szekszárdiak kissé meglepődtek a csurgói küzdeni akaráson, de ezzel csapatunk játékosai megmutatták mire képesek még gyenge játékkal is illetve, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban óriási fejlődésen ment át csapatunk és kezd beérni precíz és ambíciózus edzőnk, Molnár Ferenc kitartó munkája. 

Kiss Orsolya (Csurgói NKC): "Örülök, hogy bebizonyíthattuk mire vagyunk képesek, ha helyén van a szívünk."

Áy Nikolett (Csurgói NKC): "Nyögvenyelős játékot produkáltunk, de óriási erőt ad, hogy így is képesek voltunk legyőzni az ötödik helyezettet."

Női NB I/B, Nyugati csoport, 24. forduló

Csurgói NKC–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 23–22 (12–11)

Csurgó, 100 néző.

Vezette: Kovács T., Mándli.

Csurgó: Kiss – Raczkó, Füstös N., Mihályi 1, Telkes, Áy 5, Szandai M. 11, Ilyés 3, Nagy A., Füstös A.,Szeder R 1, Vágó M 1, Tóth I. Edző: Molnár Ferenc

Hetesek: 7/6, ill. 3/3. Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

"CSURGÓ,CSURGÓ,CSURGÓ!" (Fotó: Szabó Balázs)

Csapatunk számára úgy kellett a két pont mint egy falat kenyér, hiszen a Pilisvörösvár ellen dőlhet el a 11. hely sorsa.

Május 6-án vasárnap a Pilisvörösvár otthonába utazik csapatunk ahol ki-ki mérkőzést játszik a két csapat.

Ha így akarunk és így megyünk vasárnap is a pályán, akkor bizakodóan nézhetünk a mérkőzés elébe.

BRAVO lányok! Szép volt CSNKC!