Győzelem a VKL SE Győr ellen hazai pályán - kilenc gólról öt a vége

Kézis lányaink megszerezték első két pontunkat a VKL SE Győr elleni szombati találkozón. 16-16-os félidőt követően 39-34-es, öt gólos győzelmet arattunk.

Az egész mérkőzésre jellemzően elmondható, hogy egyik csapatnál sem a védekezésre koncentráltak a csapatok, hanem támadójátéké volt a főszerep.

Fotó: Szabó Balázs

A mérkőzés elején 4:0-ra elmentünk győri ellenfelünktől, aztán ők is elkezdték a gólgyártást és bár vezettünk három-négy góllal is egy 16-16-os eredménnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben talán egy kicsit kiemelkedőbb védekezést nyújtottunk, de a győriek sok indításból eredményesek voltak. 

Fotó: Szabó Balázs

Büntetőinket nagy részben eredményesen értékesítettük, átlövő posztokról, szélről szereztünk gólokat, kapunkban Telkes Rebeka szépen teljesített.

A második félidőben tíz perc alatt kilenc gólos előnyre tettünk szert, ez apadt le öt gólosra a végére, sajnos számos ziccer kimaradt, ami továbbra is koncentrációhiányt jelez játékosainknál. Reméljük ez javulni fog, mert komolyabb ellenfelek ellen ez nem lesz elegendő.

Ezen a mérkőzésen Somogyi Éva a NEKA-tól frissen igazolt beállósunk is bemutatkozott csurgói mezben, aki hétmétereseket harcolt ki illetve több gólt is szerzett.

Fotó: Szabó Balázs

Összességében csapatunk összes tagja küzdött és nagyon akartuk ezt a győzelmet -ezúttal a pályán is-, így is még maradt bőven javítanivaló de talán a győzelem is segíti játékosaink motiváltságát és önbizalmát.

Fotó: Szabó Balázs

A kapuban Telkes Rebeka, a mezőnyben Füstös Nóra és Kozma Dominika nyújtottak átlag feletti teljesítményt.

Csurgói NKC - VKL SE Győr 39-34 (16-16)

Sótonyi László Sportcsarnok Csurgó,

220 néző. V.: Kovács T., Mándli.

CSURGÓI NKC: TELKES R., Raczkó P., Szandai M 4, FÜSTÖS N. 4, Molnár E., KOZMA D. 14, Somogyi 2, Ilyés L. 8., Füstös A. 3, Németh P. 4, Vágó M., Cserpán V., Tóth I.

VKL SE GYŐR:: TAKÁCS RÉKA - Hoffer 1, Takács Rebeka 7, MÉSZÁROS 9, Kárpáti 1, dr. Csupor 6, Pár 2. Cs.: Szabó D., Németh K. 3, NÉMETH V. 5, Németh P. Edző: Csomor Tibor.

MESTERMÉRLEG

Molnár Ferenc (Csurgói NKC, vezetőedző): "Hatalmasat küzdött a csapat, ezért ötös érdemel. Viszont a játék képe hagy kívánnivalót és a rengeteg ziccer hiba bosszantó. De a lényeg a két pont a többit pedig kijavítjuk. Hajrá Csurgó!!

Csomor Tibor (VKL SE Győr, vezetőedző): - "Nagyon tartalékosak voltunk, így nehéz egy ilyen rangadón eredményesnek lenni. Küzdeni tudásból így is jelesre vizsgáztunk, de a kispad rövidsége a végén visszaütött."

Ezzel megszereztük első két pontunkat és feljöttünk a bajnoki tabella tizenkettedik helyére.

Jövő héten a közvetlenül alattunk, a tizenharmadik helyen állomásozó Szombathelyi Haladás csapatához látogatunk ahol komoly küzdelemre van kilátás, hiszen mindkét csapatnak óriási szüksége van a bajnoki pontokra!

Sajnos további sérültek nehezítik Molnár Ferenc munkáját, de klubunk vezetése minden feltételt biztosít sérültjeink felépülésének meggyorsításán.

A mérkőzésről Szabó Balázs által készített FOTÓALBUM IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Csapatunk játékosai a mérkőzést követően hazautaztak, kedden folytatódnak edzéseink.

SZÉP VOLT LÁNYOK! HAJRÁ CSURGÓ!