Hoztuk a kötelezőt - másodikak lettünk a pécsi tornán

Felnőtt csapatunk két magabiztos győzelemmel és egy minden szempontból számunkra hátrányosan szervezett mérkőzésen alulmaradva második helyen végzett a felkészülési kézilabda tornán Pécsett vasárnap.

A torna legtechnikásabb játékosának Áy Nikolett balátlövőnket választották!

A vasárnapi torna menetrendje a következőképpen alakult: 

10:15 Csurgói NKC - Marcali VSZSE (NBII)

11:45 Szekszárdi FGKC (NBI/B) - Csurgói NKC

15:45 PEAC (NBII) - Csurgói NKC

Magabiztos, dinamikus játékkal kilenc góllal győztük le a Marcali együttesét a mai pécsi felkészülési torna első mérkőzésén.

Fotó: CSNKC MEDIA

Fotó: CSNKC MEDIA

Csurgói NKC - Marcali VSZSE 28-19 (14-11)

Csurgói NKC: Kiss O-Raczkó(4),Takács I.(5),Szandai,Takács D.(5),Áy(5),Jencski(4)

Csere:.Tóth, Füstös, Zajcsekné(5),Pervein,Bodó,Láza

Edzők: Molnár Ferenc, Szabó Tünde

A lefújást követően mindössze tíz perces pihenő állt csapatunk rendelkezésére a jéghideg pécsi csarnokban és 11:45-től a SZEKSZÁRDI FGKC (NBI/B) csapatával kezdődött meg a mérkőzés. Kissé zerencsétlen mérkőzés párosítást kaptunk

A két baranyai játékvezető a mérkőzés első tizenöt percében nyilvánvalóvá tette: itt ma csak a Tolna megyei NBI/B kiesés ellen küzdő szekszárdi együttes győzhet.

Sikerült is elhitetniük ezt játékosainkkal, így innentő lel is dőlt a mérkőzés.

Füstös Nóra játékosunk szemöldöke felrepedt, de ez sem volt elég indok arra, hogy a több helyen nagyon durván szabálytalankodó tolnai védőket sárgalappal, kiállítással büntessék a baranyai sporttársak.

Fotó: Keszler Vilmos

Ennek következtében a durva szekszárdi védekezés miatt több játékosunk is komoly sérülésveszélynek volt kitéve, ezt követően cseréink kaptak lehetőséget.

Fotó: Keszler Vilmos

A tolnai Tabajdi-alakulat a számukra kedvező sorsolásnak és a sporttársaknak köszönhetően is könnyedén vette az akadályt.

Sajnos kapusaink sem tudták hozni a kötelezőt, ziccereinket sem sikerült megfelelő arányban kihasználni.

Szandai Martina irányítónk súlyos térdsérülést szenvedett a tavaszi szezionban nem biztos, hogy számíthatunk rá. Jobbulást Martina!

Szekszárdi FGKC (NBI/B) - Csurgói NKC 28-19 (16-9)

Csurgói NKC: Kiss O-Raczkó,Takács I.(1),Szandai,Takács D.(5),Áy(3),Jencski(3) Csere:Tóth, Füstös, Zajcsekné(2),Pervein (2),Bodó(3),Láza

Edzők: Molnár Ferenc, Szabó Tünde

15:45-től a rendező PEAC csapata ellen léptünk pályára akik az NBII-es dél-nyugati bajnokságban csapatunk mögött a nyolcadik helyen foglalnak helyet.

Edzőváltás volt a baranyai alakulatnál és a sokáig Orosházán az NBI/B női csapatot irányító Papp László vette át az edzői stafétát.

Sikerült valamelyest regenerálódni csapatunknak a délelőtti két mérkőzést követően.

Fotó: CSNKC MEDIA

Az első félidőben mindössze 4 gólt "engedtünk" a pécsieknek, a második játékrészben csere játékosaink játszottak végig.

Nagyarányú, nyolc gólos sikert aratott csapatunk.

Fotó: CSNKC MEDIA

PEAC - Csurgói NKC 16-24 (4-14)

Csurgói NKC: Kiss O.-Raczkó(5),Takács I.(4),Szandai,Takács D.(3),Áy(2),Jencski(3) Csere:Tóth I, Füstös (1), Zajcsekné(2),Pervein (3),Bodó,Láza(1)

Edzők: Molnár Ferenc, Szabó Tünde

Edzői vélemény az egész tornáról:

Molnár Ferenc, edző: "Nem volt hiábavaló a mai egész napos torna, a játékosok kellőképpen elfáradtak. Sajnálom, hogy sérülés is szomorította a csapat napját, de bízom benne, hogy ez is pozitívumként fog zárulni. Bebizonyították a játékosok, hogy nagyot tudnak küzdeni EGYMÁSÉRT. Természetesen sok még a pontosítani való, de amit most képviselt a csapat, azelőtt emelem kalapom. Csak így tovább csajok!"

A felkészülési torna jó lehetőséget biztosított több taktikai játékelem gyakorlására és teljes felnőtt keretünk játékainak gyakorlására.

A kötelező győzelmeket hoztuk, a bravúr nem sikerült.

A tornán így három mérkőzésből kettőt fölényesen megnyerve egyet elveszítve, második helyen végeztünk a négy csapatból.

Fotó: CSNKC MEDIA

Külön öröm számunkara, hogy a torna legtechnikásabb játékosának válaszották Áy Nikolettet (Csurgói NKC) csapatunk balátlövőjét!

Fotó: CSNKC MEDIA

Bravo Niki!

Felnőtt csapatunk február 7-én a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia U19 NBI/B ötödik helyen álló csapatát fogadja hazai pályán a Sótonyi László Sportcsarnokban 18:00 órától!

Várunk mindenkit sok szeretettel!