Irányító Békéscsabáról! Csurgót választotta Ilyés Lilla is!

20 éves új irányítónk tavaly az NBI/B-s Hódmezővásárhely csapatában kölcsönjátékosként 27 mérkőzésen 125 gólt szerzett ezzel elhódította a házi gólkirályi címet is! Isten hozott Csurgón!

Forrás: CSNKC MEDIA

Ilyés Lilla Békéscsabán született, ahol 2006-ban Forczek Győzőné Vera néni által ismerhette meg a kézilabda alapjait.

Egy év múlva Szabó Károlyné kezei alá került, majd 2009-től Perényi László volt az edzője, aki emberségre és egymás elfogadására is megtanította játékosait, melyek valljuk be közel ugyanolyan fontosak az élsportban, mint az életben.

A 2011/2012-es szezonban Bohus Bea hazánk korábbi világbajnoki ezüstérmes kézilabda válogatott játékosa szakmai tanácsai alapján fejlődhetett.

Zöldi-Tóth Katalin, Szabó Károly és Petrovszki György edzők is hozzájárultak a 2012-2015 évek alatt Lilla kézilabda tudásának fejlesztéséhez.

2016-ban leigazolták az EUbility Group-Békéscsaba NBI-es felnőtt csapatába, ahol Skaliczki László korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, mesteredzővel dolgozhatott együtt, akitől ugyancsak komoly tapasztalatokat gyűjthetett be.

Ilyés Lilla középen

Fotó: bmsextra.hu

A 2016/2017-es bajnoki szezonban kölcsönszerződéssel a Hódmezővásárhelyi LKC NB1/B-s csapatában játszott, ahol Gaál Adrienn és Bartók Csaba szakmai iránymutatásai alapján zajlottak az edzések és a mérkőzések.

Új igazolásunk bele is jött a gólgyártásba, értékes gólpasszai és gyors sprintjei mellett 27 mérkőzésen 125 gólt szerzett, mely 4,6-os gólátlagnak felel meg!

Ezzel ő lett az NBI/B keleti csoportjának 12. helyén végzett Hódmezővásárhelyi LKC csapatának házi gólkirálya és az összesített - egész bajnokságot magába foglaló -, 310 főből álló góllövői táblázat előkelő 11. helyén végzett!

Lillának szimpatikus volt klubunk eredményorientált jövőképe, a játékosok irányába mutatott hozzáállása, továbbá NBI-es feltételeknek is megfelelő körülményeink, így egy éves szerződést kötött idén 40 éves, gazdag múltú sportegyesületünkkel.

Isten hozott Csurgón!