Magunkat vertük meg

Három játékosunk "ment fel" a pályára a Pilisvörösvár ellen ma Solymáron. Az eredmény is ilyen lett: 23-20-as vereséget szenvedtünk. 

Melegítés (Fotó: CSNKC MEDIA)

Gyengén kezdtük a mérkőzést, fej-fej mellett haladtak a csapatok az első félidő 13. percéig.

6-5-ös állásnál kettő csurgói hiba elég volt és máris 8-5 volt a hazai csapatnak, amikor Molnár Ferenc időt kért.

A 20. percig számos eladott labda, technikai hiba és kihagyott hegyzet jellemezte a csurgói csapatot, melynek győzelmi esélyeit Szandai Martina törtető gólerős játéka és Kiss Orsolya bravúrjai tartották életben.

A 28. percre szétesett a védekezésünk és a támadásaink is nagyon gyenge hatékonysággal működtek, ebből következően 13-8-ra vezetett már a hazai csapat.

A félidő előtt Szandai Martina büntetőt harcolt ki melyet értékesített is, így 13-9-re módosította az eredményt.

Válaszul jött is a hazai találat, de a félidő előtt egy csurgói átlövésgól is bevágodott ellenfelünk hálójába így 14-10-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Játékosaink komoly fejmosást kaptak a féldiőben Molnár Ferenc vezetőedzőtől, de ez sem volt elég a minőségi kézilabda megvalósítására.

Bár a második félidő 37. percére 16-14-re felzárkóztunk és tartottuk is ezt a különbséget egészen a 47. percig, újabb rengeteg labda eladás és ziccer kihagyás jellemezte játékunkat.

Meg is lett ennek az eredménye pár perccel később 20-16-ra elment a hazai csapat.

Az 57. percre még feljöttünk újra két gólos különbségre 21-19-re, de aztán a sok hiba megbosszulta magát a védekezésben és támadásban is így kialakult a 23-20-as végeredmény.

Női NBI/B Nyugati csoport, 25. forduló 

Pilisvörösvári KSK - Csurgói NKC 23-20 (14-10)

Vezette: Paska D. - Vastag S., 50 néző

Csurgói NKC: Kiss – Raczkó 1, Füstös N., Mihályi 2, Telkes, Áy 2, Szandai M. 10, Ilyés 3, Nagy A. 1, Füstös A.,Szeder R 1, Vágó M, Tóth I. Edző: Molnár Ferenc

Molnár Ferenc, vezetőedző: "Amíg egy csapat MINDEN tagja nem hiszi el hogy képes győzni, addig mindenben csak az ellenfelet segíti. Nagy csalódás számomra néhány játékosom mai teljesítménye, akarata. Az utolsó mérkőzésen úgy gondolom a becsületünkért kell küzdenünk."

Tizenöt ziccert hibáztunk, védekezésünk szétesett és két-három embertől várta az egész csapat a megoldást. Így nehéz mérkőzést nyerni NBI/B osztályban.

Május 18-án 18:00 órától a Rinyamenti KC csapatát fogadjuk a Sótonyi László Sportcsarnokban.

A Pilisvörösvár a Szombathelyi Haladás otthonába utazik május 20-án.

E két mérkőzés eredménye fogja meghatározni a végleges helyezésünket a bajnoki tabellán.

Ahhoz, hogy tizenegyedik helyen végezzünk meg kell vernünk a Rinyamenti KC-t hazai pályán és a Pilisvörösvárnak ki kell kapnia Szombathelyen.

Ha döntetlent játszunk a Rinyamenti KC ellen, akkor a Pilisvörösvárral pontegyenlőség esetén az egymás elleni gólkülönbség számít, de mivel a csurgói és a mai mérkőzésen is ez a különbség 3 gól, így ez is egyezik.

Az összes mérkőzés gólkülönbsége lesz a döntő szempont, ebben pedig valószínűleg a Pilisvörösvár lesz a jobb, tehát a pontegyenlőség neki kedvez.

Merre tovább CSNKC?

Erre csak játékosaink tudják a választ.

A sorsunk az ő kezükben van.