Újabb 21. századi csurgói sportkomplexum került átadásra!

Ünnepélyes keretek között avatták fel Csurgó új Városi Uszodáját, mely által újabb turisztikai komplexummal bővült Csurgó.

A 2016-ban kezdődött közel 1,45 milliárd Ft hazai forrásból megvalósult fejlesztés hat sávos, huszonöt méteres versenymedencét, tanmedencét, szaunavilágot, továbbá két kültéri meleg vizes medencét is tartalmaz.

Ritka kuriózum 5400 lelkes kisvárosban ilyen volumenű sportkomplexumfejlesztés, melyet komoly érdeklődés övezett, rengetegen jöttek el az ünnepélyes megnyitóra.

 

Reméljük sokszor megtelik nézőkkel új sportuszodánk

Fotó: Szabó Balázs

Városi, megyei, kormányhivatali vezetőkön illetve a projekt kivitelezőcégeinek vezetőségén túl megtisztelte a rendezvényt Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke illetve a nagykanizsai Molnár Flóra a Dél-Zalai Vízmű SE versenyzője aki nem kisebb bravúrt hajtott végre, minthogy az idei áprilisi debreceni országos döntőben az 50 méteres gyorsúszás fináléjában megverte Verrasztó Evelynt. Mindez a tavalyi nem kisebb bravúrja után: 50 méteres gyorsúszás döntőjében 16 évesen Hosszú Katinka világklasszist 25,63 másodperces idővel utasította maga mögé!

 

Bíró Norbert, elnök, Somogy Megyei Közgyűlés (b1), Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Somogy Megyei Kormányhivatal (b2,lent), Szászfalvi László, országgyűlési képviselő (b3), Molnár Flóra, magyar bajnok úszó (b4)

Fotó: Szabó Balázs

Flóra méltó példakép lehet csurgói fiatal úszóink és kézilabdázóink számára!

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő avatóbeszédében hangsúlyozta:

"Mától kivételes körülmények állnak a csurgói járásban élők és sportolók rendelkezésére. Bízom benne, hogy városunk és térségünk fejlődését szolgálja ez a beruházás és idősek és fiatalok egyaránt örömüket lelik benne. A magyar kormány támogatása kivételes, melyet nagyon meg kell közösen becsülnünk."

Szászfalvi László avató beszédet mond

Fotó: Szabó Balázs

Ezzel a beruházással Csurgó országosan szinten is a legmodernebb feltételeket nyújtja az itt élőknek és itt sportolóknak. Kézilabdásaink számára is például egy alapozás során komoly szolgáltatot tehet a versenyuszoda. Ilyen modern sportkomplexum kevés helyen van az országban, még megyeszékhelyeken is nagyon ritka.

A beruházás része annak a 2014-ben kezdődött turisztikai fejlesztésnek, mely során megvalósult a Festetics-park teljes rekonstrukciója, továbbá megújult a Sótonyi László Sportcsarnok.

Az újonnan épített, modern uszoda lesz hivatott fogadni az úszni tanulókat, a városban működő úszó egyesület tagjait, a sportolókat, a város lakóit, valamint a Csurgóra ellátogatókat is. Az új létesítmény rendelkezik egy folyamatosan mélyülő tanmedencével, egyik oldalán teljes lépcsősorral, valamint külön egyesületi szobával a sport szakosztály részére.

Igényes belső

Forrás: Szabó Balázs

A versenymedence mind a négy oldalról feszített víztükrű, huszonöt méteres hossza pedig lehetővé teszi mind a sprint, mind a hosszú távú számok gyakorlását. Az idősebbekre gondolva, a versenymedencébe nemcsak rajtkövekről lehet bejutni, hanem lépcsős bejáró is kialakításra került. A medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros, kétszáz fős lelátót is kialakítottak, alkalmassá téve az épületet versenyek megrendezésére. Az épületen kívül egybefüggően két termálmedence került kialakításra, mely kiválóan alkalmas lesz a pihenőidő eltöltésére. Az emeleten szauna park várja a lazítani vágyókat. Tartalmaz infra- és finn szaunákat, gőz- és só kabinokat, valamint jakuzzit és hűtőfürdőt.

A fejlesztések a továbbiakban is folytatódnak. Csurgó történetének legnagyobb beruházásai zajlanak, mely során a város egész látképe átrendeződik és egy új városközpont épül. A megújult Sótonyi László Sportcsarnokkal, a Városi Uszodával, illetve a későbbiekben megépítésre kerülő élményfürdővel és egy négycsillagos szállodával együtt egy komplex épületegyüttes fogja a Csurgóra érkezők kikapcsolódását szolgálni.

Molnár Flóra a csurgói úszónövendékekkel

Fotó: Szabó Balázs

Csurgó Városi Uszodája holnap délelőtt 9 órától várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat! Az uszodakomplexum szolgáltatásait csurgói lakcímmel rendelkezők 50% kedvezménnyel vehetik igénybe!

A Csurgói Női Kézilabda Club elnöksége ezúton fejezi ki köszönetét mindazoknak akik a projekt megálmodásában, munkájában részt vettek illetve a kormányzat csurgói élsport irányába tett anyagi elköteleződését és támogatását!

Az eseményről készült összes fénykép megtekinthető Facebook oldalunkon http://www.facebook.com/csurgoinkc vagy honlapunkon a GALÉRIA - FÉNYKÉPALBUM menüpontra kattintva!

Kellemes időtöltést kívánunk!

 

Legfrissebb videók

40. születésnapját ünnepelte a Csurgói NKC összeállítás

Forrás: Csurgói Városi Televízió 

Galéria

CSNKC a Facebookon!

Bajnoki tabella

Eu-Fire Mosonmagyaróvár 67512
NEKA65210
Swietelsky-Szombathely64210
A teljes tabella

Támogatóink

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium CLAESSENS GROUP Gelka-Hirtech Kft Elitesport Yamuna.hu a bőrbarát kozmetikum EMMI Csurgó Város Önkormányzata OTP BANK Vrsar Csicsó Farm Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. drPhone BOOOST OXYGEN Hungary Agro Centrál Bt Ferrokov Vas- és Fémipari Kft

Partnereink

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
CLAESSENS GROUP
Gelka-Hirtech Kft
Elitesport
Yamuna.hu a bőrbarát kozmetikum
EMMI
Csurgó Város Önkormányzata
OTP BANK
Vrsar
Csicsó Farm
Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.
drPhone
BOOOST OXYGEN Hungary
Hummel
Agro Centrál Bt
Ferrokov Vas- és Fémipari Kft
Select
Csurgói Városi Televízió
Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium
Fitt Csurgó