Utolsó bajnoki: a Rinyamenti KC érkezik Csurgóra

A bajnoki tabellán hatodik helyezett nagyatádi Rinyamenti KC csapata ellen lép pályára felnőtt csapatunk utolsó bajnoki mérkőzésén a 2017/2018-as szezonban. 

Az őszi fordulóban a Nagyatád otthonában 34-21-es vereséget szenvedtünk - igaz számos sérülés nehezítette Molnár Ferenc edzőnk munkáját.

A bajnokság félidejében csatlakozott csapatunkhoz Kiss Orsolya kapus, Áy Nikolett balátlövő és Szeder Réka szélső. Ők komoly erősítést jelentettek a tavaszi szezonra.

Molnár Ferenc vezetőedzőnk és csapatunk egy időkérésnél (Fotó: Szabó Balázs) 

Csapatunk fejlődésének a tavaszi szezonban - bár a tabellán helyezésben és bajnoki pontokban -, nem volt különösebb látszatja, de az eredményekben mindenképp: nyolc góllal vertük a Marcali együttesét, mindössze négy góllal kaptunk ki egy szoros mérkőzésen a negyedik Kozármisleny együttesétől idegenben, tizenegy góllal vertük a VKL SE Győrt idegenben, öt góllal maradtunk alul a Bajnokok Ligája kerettag játékosokkal is érkező Győri Audi ETO KC U21 csapatától, elvertük az ötödik helyezett Szekszárdot.

Ezek az eredmények az őszi szezonhoz képest mindenképp előrelépésnek mondhatók, bár tegyük hozzá, hogy a Gárdony és a Pilisvörösvár elleni találkozókon kötelező lett volna a 2 pontok begyűjtése..és ezek a pontok most nagyon hiányoznak.

Ellenfelünk mondhatjuk, hogy az egész bajnoki szezonban egyenletes teljesítményt nyújtott és Kovács Dorina személyében soraikban tudhatják az NBI/B Nyugati csoport gólkirályát - 199 gól 25 mérkőzésen -, ami komoly fegyvertény.

Csapatunk leggólerősebb játékosa irányítónk, Szandai Martina, aki 135 gólt szerzett 25 mérkőzésen. 

Szandai Martina hajtós, gólerős játékára nagy szükség lesz (Fotó: Szabó Balázs)

Azonban kapusok terén talán mi tekinthetünk bizakodóbban a találkozó elé, hiszen Kiss Orsolya rutinos hálóőrünk ha elkapja a fonalat, könnyen semlegesítheti a nagyatádi lövéseket.

Kiss Orsolya védés közben (Fotó: Szabó Balázs)

A hatodik helyről várják a pénteki mérkőzést a nagyatádiak, számukra a mérkőzés különösebb téttel nem bír, hiszen a tabellán a hatodik helyezésüket nem módosíthatja egy esetleges győzelem sem, hiszen az ötödik helyezett Szekszárdnak az egymás elleni eredménye jobb a Rinyamenti KC-val szemben.

A tizenkettedik helyről várjuk a találkozót, amennyiben sikerülne itthon tartanunk a két pontot és a Pilisvörösvár vasárnap vereséget szenved Szombathelyen, akkor a tizenegyedik helyen zárhatjuk a bajnoki szezont.

Ehhez lányaink is kellenek, kizárólag az ő moticációjukon és koncentrációjukon múlik a pénteki szomszédvári találkozó kimenetele..

Molnár Ferenc vezetőedzőnk a találkozó előtt ezt mondta játékosainak: 

"A pilisvörösvári találkozó után most van sansz, hogy megmutassátok mire vagytok igazán képesek! Csupán a szíveteken és a becsületeteken múlik minden!"

A mérkőzés 18.00 órától kezdődik a Sótonyi László Sportcsarnokban.

HAJRÁ CSURGÓI NKC!