Vágó Marietta beállósunk egy évet hosszabbított klubunkkal!

Harcos csapatkapitány beállósunk nagy ereje volt felnőtt csapatunknak a tavalyi bajnokságban. Minden bizonnyal az idei NBI/B-s szezonunkban is sokat fog jelenteni, főképp védekezésben! 

Fotó: CSNKC MEDIA

Mara 2002-ben a debreceni Hunyadi János Általános Iskola, sporttagozatos osztályában kezdett kézilabdázni, a Debreceni Sportiskola színeiben, Rádinné Tóth Rózsa kezei alatt, ahol utolsó évben Diákolimpiai Bajnokok lettek.

Általános iskolából egyenes út vezetett az Irinyi János Sportgimnáziumba, ahol a sportágválasztó után a DVSC utánpótlásának igazolt játékosa lett. Első gimnáziumi évében részt vett az iskolai világbajnokságon Franciaországban, de sajnos nem sikerült a kitűzött célt, a dobogós helyezést elérni.

2006-ban DVSC-DSI színeiben részt vett az Országos Serdülőbajnokságban illetve a DVSC 2: NBI/B ifjúsági csapatát erősítette.

2007-ben a Tajtavill-Derecske utánpótlásának játékosaként, serdülőbajnokságban illetve NBI/B ifjúsági csapatban szerepelt. 2008-tól a Derecske NBI-es tagságának köszönhetően serdülőbajnokságban illetve fiatalként az idősebbek között az NBI-es ifjúsági csapatban játszhatott.

2009-ben Tajtavill-Nyíradony néven folytatta csapata az NBI-es bajnokságot, ahol a serdülő és ifjúsági csapat stabil játékosa lett Marietta, ezek mellett kettős igazolással a Derecskei megyei csapatot juttatták fel az NB II-be.

2010-ben Köstner Vilmos Debrecenbe hívta az ifjúsági csapatába ahol csodás két évet tölthetett. DVSC-Korvex néven NBI-es ifjúsági bajnokságban 2. helyet értek el.

Második évben Csapó Erikával szintén eredményes csapatként Nemzetközi Cell Kupát nyertek. A DVSC után Németországban edzett a Regensburg csapatával, de magánéleti okok miatt hazaköltözött és a Nyíradony csapatába igazolt NBI/B felnőtt keretbe.

Innen Balmazújvárosba, NBI/B újonc csapatba igazolt 2 éve. Első évben sajnos nem sikerült jó eredménnyel zárni és visszaesett a csapat az NBII-es bajnokságba, amit idén megnyertek és újra az NBI/B keleti bajnokságban szerepelnek az idei bajnokságban.

Balmazújvárosból a Csurgói NKC csapatához igazolt tavaly Vágó Marietta.

Elsősorban védekező játékosként számíthat klubunk, de támadójátékunkhoz is hozzá tud tenni a következő egy évben is!

Hajrá Mara!