Vereség a NEKA ellen, az első félidei játékra lehet építkezni - megyünk tovább!

Vereséget szenvedett csapatunk a tucatnyi ifiválogatottat felsorakoztató legerősebb keretével érkező állami elitiskola kéziseitől.Az első félidőben mutatott motivált teljesítményünkre építkezhetünk a pénteki Mohács elleni bajnokin.

Köszönnek a csapatok (Fotó: CSNKC MEDIA)

Szép számban, közel 200-250 hazai néző látogatott ki az állami elit kézisuli, a NEKA elleni NBI/B szezonnyitó mérkőzésünkre a Sótonyi László Sportcsarnokba.

Sajnos több sérülés is történt a héten három alapemberünkkel is, Ilyés Lilla átlövőnk a bokájával, míg Kölcze Gabriella kapusunk lábsérüléssel Szandai Martina belszélsőnk térdével bajlódott, de vállalták a játékot.

Budai Mónika irányítónk az Egyesült Államokban van, Mihályi Fanni átlövőnk és Szijártó Helga jobbszélsőnk a lelátóról sérültként figyelhették az eseményeket.

A 100%-os kerettől messze volt ezúttal Molnár Ferenc gárdája, de bizakodva várták lányaink is az első hazai mérkőzést.

Az első percekben gyors, határozott csurgói gólokat láthatott a közönség, mely lendület meglepte a NEKA játékosait és stábját olyannyira, hogy 5-1-et, m

Németh Patrícia első félidei átlövésgóljaira nagy szükségünk lesz az egész szezonban (Fotó: Szabó Balázs)

Sajnos az ezúttal gyenge védekezésünk jelei már az első félidőben is látszódtak, így 16-17-es vendég vezetéssel mehettek pihenőre félidőben a csapatok.

Komoly fordulat történhetett mindkét öltözőben, hiszen egy teljesen más tempójú NEKA és csurgói csapat jött ki a második félidőre.

Az állami elit kéziakadémia ifiválogatottjai felpörögtek a pályán, míg a mieinknek főként a gyenge védekezésnek köszönhetően kezdett kicsúszni a kezei közül a mérkőzés.

NEKA - Csurgói NKC 26-37 (16-17)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok

250 néző

V: Hornyik,Zörgő

Csurgói NKC: Kölcze G, Tóth I., Telkes R. (kapusok),- Szandai 5, Kozma B., Füstös N. 3, Kovács E., Kozma D. 7,Molnár E, Ilyés L. 5, Füstös A., Németh P. 4, Vágó M. 1, Cserpán V., Raczkó P. 1  

7m: 5/3 ill. 2/2

kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc

Eredmény alakulása: 4.p:5-1 (!!) 8.p:6-5, 14.p: 10-9, 20.p: 13-13, 24.p: 14-15, 35.p: 18-19, 42.p: 18-27,49.p: 22-32 56.p: 25-34

Mestermérleg:

Molnár Ferenc: "Az Az első félidő magas színvonalú játéka után a második félidő teljes tehetetlensége és enerváltsága jellemezte csapatomat. Sok mindenen kell javítanunk hogy sikeressé tegyük mindkét félidei teljesítményünket. A fejekben kell először rendet tenni!"

Sokszor lyukas volt a védelmünk (Fotó: Szabó Balázs)

A második játékrészben komoly fordulat már nem történt, a védekezésünk nem megfelelő minősége, tizenegy gólos neka sikert hozott.

Első mérkőzése volt megújult csapatunknak, az egyik dobogós hely várományosa ellen a komplett magyar ifiválogatottal felálló állami kézilabda akadémia csapatával.

E heti ellenfelünk a Mohács csapata, döntetlent játszott a Kozármisleny együttesével a múlt hétvégi megyei rangadón, de ne felejtsük: nincs papírforma, mindennap új nap van!

Lányaink reméljük kellő motivációt gyűjtenek a most pénteki 17:00 órakor kezdődő Mohács elleni találkozóra, ahonnan komoly elismerés lenne értékes ponttal/pontokkal hazajönni!

Hajrá Csajok! Hajrá CSURGÓ!