A tavalyi NBI-es Budaörs csapata látogat hozzánk szombaton!

A Pest megyei alakulat kerete valamelyest gyengült a tavalyi évhez képest, de ők az idei NBI/B Nyugat csoportjának egyik fő bajnokesélyesei. Eddigi mutatójuk két győzelem két mérkőzésből, a mérkőzés szombaton 18:00 órától kezdődik a Sótonyi László Sportcsarnokban!

"A közel nyolcadik éve üzemelő budaörsi klub egyik legfontosabb célja, hogy a környéken lévő településeken, valamint a főváros budai kerületeiben összefogja és megszervezze a gyerekek kézilabdázási lehetőségeit." - írják történetükben honlapjukon.

Megtapasztalhatták milyen a világ legerősebb női kézilabdabajnokságának részese lenni és a világsztárok között helytállni.

Köztudott, hogy az egyetlen csapat volt a Moyra-Budaörsi Handball az NBI mezőnyében, akit 100%-ban magyar játékosok alkottak.

Azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire célravezető, de tény, hogy szimpatikus koncepció az övék és igyekeznek helyet és lehetőséget biztosítani a magyar fiataloknak.

Első fordulóban a Pázmánd-Gárdony csapatát verték 38–23-ra meggyőző különbséggel, míg a másodikban a baranya magyei Mohácsi TE 1888 csapatával "bántak el" 16-25-re.

Magabiztos győzelmek eddig, csapatunk nem titkolt célja ezt a budaörsi sorozatot megszakítani és pontot-pontokat szerezni.

A maximális koncentrációra, erős és stabil védekezésre lesz szükség Mato Matijevic lányaitól, hiszen azok a hibák amig belefértek a Dorog ellen, azok itt könnyen megbosszulhatják magukat budaörsi gólok formájában.

Nyáron felkészülési mérkőzésen 30-30-as döntetlent értek el a Kozármisleny csapata ellen, így a szombati csurgói mérkőzés sem "lefutott".

A Moyra-Budaörs jobbárlövője a 37 éves Hornyák Ágnes, aki korábban a Győri Audi ETO KC játékosaként kétszer is Bajnokok Ligája győztes volt és olimpiai negyedik helyezést is elért.

Ellenfelünk egyértelmű idei célja az NBI-be való visszajutás, a mi feladatunk az lesz, hogy ha ebben nem is, de a csurgói pontszerzésben megakadályozzuk.

Aggodalomra semmi ok, ha csapatunk a felszabadult koncentrált játékát tudja játszani, ahogy az első fordulóban a Vasas ellen is, akkor nagyon izgalmas mérkőzésre lehet kilátás..

NB I/B nyugat – 4. forduló (előrehozott)

Csurgói NKC – Moyra-Budaörs Handball

2019. szeptember 28. (szombat) 18:00

Helyszín: Sótonyi László Sportcsarnok – 8840 Csurgó, Sárgáti út 18.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Versenybírók: Kertész Adél, Akácsos István

Belépés: díjtalan!

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és szurkolót!

HAJRÁ CSNKC!