Alba Fehérvártól érkezik Tornóczky Sára a csurgói balszélre!

A tehetséges korábbi serdülő és ifjúsági válogatott balszélső, aki a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) korábbi nevelése az idei szezonban a harmadik számú balszélsője volt az Alba Fehérvár NBI-es felnőtt csapatának.

Egy évre kölcsönbe érkezik klubunkhoz, hogy megmutassa: helye lesz két év múlva az NBI-ben! 

Egy évre írt alá klubunkhoz a fiatal tehetség (Fotó: CSNKC MEDIA)

Tornóczky Sára családi indíttatás miatt kezdett el sportolni nyolc éves korában.

A kézilabda volt számára a legkönnyebben elérhető sport. Már nagyon fiatalon sok sikerélmény érte, melyek hatására számára hamar kiderült, hogy komolyan szeretne a kézilabdával foglalkozni.

A pályafutását Bonyhádon kezdte egy iskolai csapatban, ahol Szekerczés Szilárd és Zsuzsa szerettették meg vele a sportágat.

Egy év múlva már el is igazolt Szekszárdra, ami már komolyabb kihívást jelentett. Ott az első két évben szivacskézilabdázott, ahol edzője Ivánné Bányai Ilona volt, majd a későbbi négy évben pedig Rácz József irányítása alatt játszott.

Utolsó évében meghívást kapott a serdülő válogatottba. Ezek után került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, ahol ifj. Kiss Szilárd, Hajdu János és Bohus Bea irányítása alatt dolgozott.

Itt még NEKA mezben a pályán

Az ott töltött három évben fizikálisan, technikailag és taktikailag is a magasszintű képzést kapott új igazolásunk.

A korosztályos utánpótlás bajnokságokban minden évben a legjobb helyezéseket érték el és felnőtt NBI/B bajnokságban is dobogóra jutottak.

Többször szerepelhett nemzetközi tornákon az ifjúsági válogatottban is. Három év után úgy érezte váltásra van szüksége és igy került a Székesfehérvar NBI-es felnőtt csapatába Deli Rita irányítása alá.

Válogatottként épp gólt lő

"Három éve vagyok az Albánál, de az első két évben sajnos sérülésekkel küszködtem. Ebben a szezonban a stáb támogatása mellett mindent megtettem azért, hogy mára már elmondhassam, hogy visszanyertem a sérülésem előtti formám és nagyon várom, hogy a pályán is bizonyítsam ezt!" - mondta el szerződésének aláírásakor Tornóczky Sára.

Saci egy NBI-es találkozó előtt melegít

És arra a kérdésre, hogy miért Csurgót választotta, Saci ezt válaszolta:

"Örömmel fogadtam el a Csurgói Női Kézilabda Clubnál adódó lehetőséget több okból is. Édesapám révén, aki Csurgón járt gimnáziumba jól ismerem a város kézilabda hagyományait és a sportágat támogató közeget. Sportszakmai szempontból pedig maximálisan a fejlődésemet szolgálja."

Korábbi utánpótlás válogatott igazolásunk kölcsönbe érkezik az Alba Fehérvár csapatától és egy éves szerződést kötött vele klubunk vezetősége.

A fiatal tehetség motiváltan és "gólokra éhesen" érkezik a Csurgói NKC csapatához, hajtja a bizonyítási vágy, hogy anyaegyesületénél NBI-ben is kivívja a helyét.

Isten hozott Saci Csurgón!