Balkezes ifjú tehetség érkezik a csurgói jobbszélre: Szijártó Helga!

Helga négy évig játszott a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) csapatainál, ahol fiatal kora ellenére komoly kézilabda képzésben részesült.

Egy újabb hazai fiatal tehetség csatlakozott egy évre klubunkhoz!

Fotó: CSNKC MEDIA

Friss igazolásunk 11 éves korában kezdett el kézilabdázni a Csurgóval szomszédos Berzencén az általános iskolában, majd egy évet Csurgóra is járt edzésre.

14 évesen Balatonboglárra került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, ahol több korosztályban is játszott.

Fotó: NEKA

A négy év során olyan kézilabda szaktekintélyekkel dolgozhatott együtt, mint Bohus Bea, ifj. Kiss Szilárd, Hajdu János és Siti Bea.

Legszívesebben az utolsó évre gondol vissza, ahol már csapatuk szinte családdá kovácsolódott.

Nekás évei során számos eredményt ért el: OSB első hely, NB I ifi első hely, NB I junior első hely, NB 1/B felnőtt és junior harmadik hely.

Fotó: Facebook

Új jobbszélsőnk nem csak a kézilabdapályán nyújt kiemelkedő teljesítményt, de az iskolapadban is, hiszen két alkalommal is "Jó tanuló, jó sportoló" oklevélben részesült!

Magáról és a mentalitásáról ennyit mondott röviden: "Az edzéseken és meccseken is maximalista vagyok!"

A balkezes poszt betöltése sokszor még NBI-es nagy kluboknak is fejtörést okoz, a tehetséges jobbszélső személye komoly erősítést jelent klubunknak!

Szijártó Helga csatlakozásával klubunk elérte idei végleges keretét, vele kiegészülve szinte kivétel nélkül profi kluboktól érkeztek tehetséges, ambiciózus, kiváló kézilabda képzésben részesült magyar játékosok, akik a hazai utánpótlássport kivételes tehetségei.

Isten hozott Helga!