Európa-bajnok beállóst igazoltunk: Sara Vukčević érkezett!

Klubunk 42 éves történelmének legeredményesebb játékosát igazoltuk le!

A montenegrói válogatott Európa-bajnok harcos támadó- és védőjátékával csapatunk vezére lehet a pályán!

Sara felfogása, mentalitása edzőnk és klubvezetésünk ambíciózus céljaihoz kitűnően illeszkedik.

"Először kosárlabdáztam, mert Édesapám, Édesanyám és most már öcsém is kosárlabdázik. Tizennégy éves korom óta kézilabdázom." - kezdett el mesélni Sara Vukčević pályafutása kezdetéről.

Szülővárosának híres női kézilabdacsapatában a ŽRK Budućnost Podgorica csapatában kezdett el kézilabdázni.

2007 óta zsinórban ők nyerték a montenegrói NBI-es női bajnokságot és a Montenegrói Kupát is ugyanígy.

Sara bemelegítés közben

Tizenhét évesen a Budućnost felnőtt csapatának tagja lett és 2009-ben is és 2010-ben is montenegrói bajnok és kupagyőztes lett.

Ezt követően gyorsan meghívást kapott a montenegrói ifjúsági és junior válogatottba is.

2010-ben Dél-Koreában a junior világbajnokságon bronzérmes lett a montenegrói junior válogatottal.

Gólöröm Dél-Koreában

(Érdekesség, hogy 2010-ben Dél-Koreába Mato Matijevic vezetőedzőnk kijuttatta edzőként Horvátország junior válogatottját, ők a tizenegyedik helyen végeztek a huszonnégy csapatból).

2012-ben már felnőtt válogatott játékosként csúcsra ért válogatott színekben: megnyerték a Szerbiában megrendezett Európa-bajnokságot!

Góllövés a montenegrói válogatott színeiben 

Ugyanebben az évben Londonban rendezték az Olimpiai Játékokat és Sara végig ott volt az olimpiára felkészítő edőtáborban, ám fiatal kora miatt végül ő maradt ki a keretből, ezt követően Montenegró válogatottja olimpiai ezüstérmet szerzett.

Budućnost csapata kezdett felpörögni a Bajnokok-ligájában ezért egyre kiélezettebb csatákat vívtak a pályán, így a fiatal játékosoknak kevés játéklehetőség maradt.

2011-ben tizenkilenc éves korában a legjobbkor jött a megkeresés a hazai harmadik legjobb NBI-es Érd csapatától és örömmel írt alá a Pest megyei alakulathoz.

Mivel nagyon jól érezte magát és sikeres volt négy évet töltött Szabó Edina csapatánál. Első érdi évében 26, másodikban 37, harmadikban 40, negyedikben 31 gólt szerzett. Négyszer bronzérmet szerzett az érdiekkel.

Ezután érezte, hogy jót tenne egy környezetváltozás de mivel nagyon jól érzi itt magát, Magyarországról nem szeretett volna elmenni.

A Kirsner Erika és Németh András vezette NBI-es Váchoz igazolt ahol két szép évet töltött. Itt egy hetedik és ötödik helyezést értek el.

2017-ben a több alkalommal is Bajnokok-Ligája résztvevő román SCM Râmnicu Vâlcea csapatához igazolt, ahol negyedik helyen végeztek a román bajnokságban és ezüstérmet szereztek a román kupában.

Romániában is bizonyított

A szíve visszahúzta 2018-ban Magyarországra és az Eu-Fire Mosonmagyaróvár csapatához igazolt.

Sara Vukčević oroszlánrészt vállalt a védekezésben hármas védőként, meg is lett az eredménye.

Frissen jutottak fel NBI/B-ből a móváriak, de bravúros győzelmekkel a tizedik helyen végeztek a sokak szerint világ legerősebb női kézilabda bajnokságában.

Mint ismert, magánéletben új igazolásunk a Csurgói KK magyar válogatott jobbszélsőjével Vasics Markoval boldog párt alkotnak.

"Szeretnék sokat Markoval lenni és még jobban kiteljesedni a kézilabdapályán!" - meséli Sara.

 

Vukčević bomba mosonmagyaróvári mezben

Klubunk vezetőségének és rutinos új beállósunknak a személyes találkozóján mindkét félnek egyeztek céljai és elképzelései így örömmel "csaptak kézbe" a felek.

A montenegrói válogatott Európa-bajnok beállós egy évre írt alá Csurgóra, ha sikeres lesz az együttműködés nem kizárt, hogy mindkét fél hosszabbítani fog.

A 181 cm-es 77 kg-os erős és izmos beállós harcosságával és rutinjával a védekezésünk fő pillére lehet és mivel Mosonmagyaróváron együtt játszott Scholtz Andrea kapusunkkal, így jól kiegészíthetik egymást a két legfontosabb védekező poszton. 

Isten hozott Sara Csurgón!