Fölényes nyolc gólos győzelem Dorogon!

Egyik mérkőzésünk sem ígérkezik könnyűnek az idei bajnokságban a most hétvégi dorogi sem tűnt annak, de nyolc góllal magabiztos sikert arattunk! Mato Matijevic vezetőedzőnk új támadójáték stratégiát dolgozott ki, ennek is köszönhető az eredmény!

Az idei NBI/B-s bajnokságban minden mérkőzésre maximális alázattal és koncentrációval kell készülnie csapatunknak, hiszen „a labda kerek” és bármi megtörténhet a pályán, nincs papírforma.

Teljes szívvel és odafigyeléssel kell pályára lépnünk, nem számít hogy aktuális ellenfelünk milyen eredményt ért el az előző meccsén illetve hányadik a tabellán.

Dorogon évek óta minőségi kézilabdaképzés folyik, ezt bizonyítja, hogy a nyári felkészülési mérkőzéseiken és felkészülési tornákon meggyőző eredményekkel és győzelmekkel szerepeltek.

Budapesthez való közelsége is jó lehetőség azoknak a női kézilabdázóknak, akik Budapesten tanulnak vagy dolgoznak.

Óvatosságra adott okot a szeptember 15-i első bajnoki mérkőzésük eredménye is idegenben Kozármisleny ellen – tavalyi NBI/B Nyugat bronzérmes csapata -, ahol a mérkőzés végén érdekes körülmények között ha csak egy góllal is de alulmaradtak.

Ezekkel az előzményekkel készültünk a Dorog ellen, akik nem titkoltan győzni szerettek volna és megszerezni első bajnoki pontjaikat.

Mato Matijevic vezetőedzőnk a Vasas elleni mérkőzés ellen egy még hatékonyabb támadási stratégiát alakított ki, amit sikerült is alkalmaznunk szombaton a Komárom-Esztergom megyei Dorogon.

Hanusz Bogi kezdte meg a csurgói gólgyártást, ám egy picit megtorpantunk és 3-1-re vette át a vezetést a hazai csapat.

Kiss Orsolya kapusunk a 12. percben már öt dorogi lövést harított, ennek is köszönhetően már 5-5 volt az állás. Vezetőedzönk időkérését követően vágtató fokozatba kapcsolt a csurgói gólgyár.

Takács Inez, Márczy Tekla, Vukcevic Sara is feliratkoztak a góllövők listájára.

19. percben 7-8-ra vezettünk amikor zsinórban négy gólt szereztünk így 7-12-re öt gólos különbségre növeltük előnyünket.

A félidőben négy gólos előnnyel 11-15-ös eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő első tíz percére már szinte teljesen felőröltük ellenfelünket, a 42. percben már 15-22-re, hét góllal vezettünk.

Pap Mercédesz lett az „ügyeletes” csurgói góllövő tizenegy perc alatt öt gólt szerzett, Kiss Orsolya pedig változatlanul hárította a dorogi lövéseket.

Az 57. percre már kilenc gólos magabiztos különbségggel játszottunk, Mato Matijevic lehetőséget adott minden játékosnak a játékra és így is tudtuk tartani előnyünket.

Fotó: CSNKC MEDIA

Az utolsó percben Vukcevic Sara gólja zárta a csurgói támadásokat, a másik oldalon pedig épphogy a lefújás előtt Sárosi Nanetta talált be a csurgói kapuba.

Kiss Orsolya parádés 47%-os kapusteljesítményt produkált ami rendkívül erős támaszt és hátteret adott a védekezésünknek egész mérkőzésen!

A nagy győzelem ellenére tizenkilenc technikai hibát követtünk el, ami magas szám, erősebb bajnoki riválisainkkal szemben ez már nem fog beleférni.

Jó hír, hogy a sok hiba ellenére is ilyen fölényes sikert arattunk kemény védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően!

BRAVO CSNKC! Így tovább!

Dorogi ESE - Csurgói NKC 22–30 (11–15)

Csurgói NKC: KISS 34/16 (47%), Tóth 6/2 (33%) (kapusok), HANUSZ 5, Pervein 1, Takács I. 4, Füstös N., Tornóczky 1, Simsik 1, Orsós, Bodó Sz. 1, PAP M. 6, Ghetu 1, VUKCEVIC S. 6, Bab Á. 4, Márczy T. 4 Vezetőedző: Mato Matijevic

Dorogi ESE: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 4 gól, Szabó Dorina 6 gól, Forgács Klaudia 3 gól, Uresch Dóra 2 gól, Balogh Vivien 3 gól, Sütő Sára. Cserék: Dobány Kitti és Pompor Anikó (kapusok) – Rideg Renáta 2 gól, Kaposvári Anita 1 gól, Markos Réka 1 gól, Szűcs Rita, Imrei Nóra, Kiss Virág, Szittya Lili.

Vezetőedző: Bona Gergő

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3–1, 12 p.: 5–5, 25. p.: 7–12, 30. p.: 11–15, 43. p.: 15–23, 57. p.: 19–28

Kiállítások: 0 illetve 10 perc

Sárga lap: 1 illetve 3

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/2

Játékvezetők: Szöllősi Stella, Szöllősi Dalma

Játékvezető ellenőr: Bonifert Ferenc

Nézőszám: 100 fő

MESTERMÉRLEG:

Mato Matijevic (Csurgói NKC): " A Vasas elleni győzelmünk után kitaláltam egy új támadójáték stratégiát, amivel kizárólag a győzelemre fókuszálunk. Azt a koncepciót próbáltam továbbfejleszteni amivel sok és fontos gólt szereztünk az erős Vasas ellen is. Következett idegenben a Dorog elleni mérkőzés, ahol mi egy kemény és kihívásokkal teli mérkőzésre számítottunk, mivel az első meccsüket szorosan de csak egy góllal vesztették el és azt is csak egy időn túli hétméteressel.. Jól kezdtük a meccset főleg védekezésben de sok technikai hibát vétettünk támadásban úgyhogy nem volt sima mérkőzés a 10. percig. A második félidőben aztán után a csapatunk játéka összeállt, sokféle felállást alkalmazva egy meggyőző csurgói győzelem született.”

Bona Gergő: „Jól kezdtünk, talán kicsit meg is leptük az ellenfelünket lendületes játékunkkal. Majd 10 perc után egyre jobban elbizonytalanodtunk, elsősorban a kihagyott helyzetek miatt, illetve sajnos nálunk nem volt az első játékrészben védett labda. A második félidő első felében nyújtott teljesítmény miatt pedig szégyellem magam. Függetlenül attól, hogy egy nagyon masszív, és jól szervezett csapat győzött le minket. De ez nem magyaráz meg mindent abból, amit a pályán nyújtott a csapatom a mérkőzés bizonyos szakaszaiban.”

Csapatunk egyik legjobbja, az öt gólig jutó átlövő-irányítója Hanusz Bogi így látta a mérkőzést:

"Nehéz mérkőzésre számítottam, de szerencsére egy megnyugtató nyolc gólos győzelemmel és két ponttal távozhattunk Dorogról. A mérkőzést nem kezdtük jól. A több mint három órás utazás jelei látszódtak a csapaton. A második játékrészben hamar kialakítottuk a 6-7 gólos előnyt, így biztos volt a győzelmünk. Összességében amiért jöttünk, azt megszereztük, de a sok technikai hibát, amelyeket vétettünk, biztosan nem engedhetünk meg magunknak a szombati Budaörs elleni mérkőzésen és a szezonban sem."

A kapuban parádézó, a dorogi lövések 47%-át védő (!) Kiss Orsolya kapusunk összefoglaló gondolatai a következők voltak:

"Egy erős és jó dorog ellen idegenben tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ellenben mi nagyon jól felkészültünk belőlük. Azt gondolom, hogy fontos két pontot szereztünk."

A tavaly az NBI-ből búcsúzó Moyra-Budaörs Handball csapatát fogadjuk Csurgón szombaton 18:00 órától!

Várunk mindenkit szeretettel a Sótonyi László Sportcsarnokban! Legyünk minél többen!

HAJRÁ CSNKC!