Gőzerővel zajlik a női kézis utánpótlásnevelés Csurgón

Kurucz Ivett BL-ezüstérmes utánpótlásedző vezetésével gőzerővel zajlik a jövő kézilabdásgenerációjának nevelése Csurgón. Klubunk egyik fő partnerének a csurgói a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói kaptak klubunktól sportfelszereléseket. 

Fotó: CSNKC MEDIA

A Csurgói Női Kézilabda Club 1977-es megalapítása óta, de különösen a 2012. augusztusi új elnökség megválasztásával kiemelt figyelmet és erőforrásokat fordít az utánpótlás-nevelésre.

A Csurgói NKC az ország egyik kiemelkedő utánpótlás-nevelő kézilabda nevelő-egyesülete és a Dél-Dunántúl meghatározó sportegyesülete. Balogh Beatrix, Simics Judit, Kovacsics Anikó - e három sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes, sokszoros magyar válogatott kézilabdázó, akiknek klubunk volt a nevelő-egyesülete, méltó példák lehetnek mostani utánpótlás-játékosaink előtt.

2016 nyarán megszerveztük a második kézilabda táborunkat, a már kézilabdázó és a sporttal csak ismerkedő gyerekek számára.

A tábornak nagy sikere volt, olyannyira, hogy a csurgói II. Rákóczi Általános Iskolából is kedvet kapott több szülő és gyermek ehhez a sportághoz.

A lelkesedés szinte vírus-szerűen ragadt át egyik kisdiákról a másikra. "Egy idő után, már annyian lettek, hogy szükségessé vált számukra a külön edzés lehetőségének biztosítása. " - említi meg Kurucz Ivett, a Csurgói NKC Bajnokok Ligája ezüstérmes utánpótlásedzője. Így 2016 szeptemberétől Kurucz Ivett heti több alkalommal tart kézilabdaedzést a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Az iskola vezetősége és személyzete rendkívül készségesen és pozitívan fogadta a kezdeményezésünket és nagyon segítőkészek voltak. Kissné Hosszú Henriett, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára kiemelkedő segítséget nyújt a mindennapokban - mondja a kézilabdaedző.

Fotó: CSNKC MEDIA

Azóta heti két edzést is tart Kurucz Ivett az 1-4 osztályos tanulók részére.

"Szerencsére nagyon jó velük dolgozni, hiszen minden edzésen részt vesznek, nincsenek létszám problémák. Rendkívül motivált, szorgalmas gyerekekről van szó, melyhez elengedhetetlen a megfelelő szülői háttér és a tőlük kapott mentális támogatás. Azt kell hogy mondjam, kimagasló szülői közösség áll mögöttünk, akik nem csak a gyerekeknek, de a klubnak is minden téren nagy segítségére vannak. Az iskola úgyszintén kiemelt figyelmet fordít ránk, minden segítséget megadnak az edzések zökkenőmentes lebonyolításához. Ezt meghálálva, kézilabda klubunk is szeretne néhány sporteszközzel hozzájárulni a kézilabdás növendékek fejlődéséhez, hogy minden lehetőség adott legyen a gyerekeknek." - mesélte örömmel a Csurgói NKC utánpótlás-edzője."

Fotó: CSNKC MEDIA

A sok jelentkezőnek köszönhetően terveink között szerepel, hogy jövőre U7, U8 és U9 korosztályú csapatokat is indítanánk a bajnokságban, ezáltal folyamatos versenyeztetést biztosítva a lelkes kis kéziseknek. Továbbá szeretnénk, ha a felső tagozat is kedvet és lehetőséget kapna. Ezért jövőre örülnénk neki, ha néhány felső tagozatos diákot is be tudnánk építeni a felsőbb korosztályú csapatainkba. Nagyon sok lelkes, tehetséges tanulót ismertünk meg az elmúlt hónapok során, akiknek igazán van érzékük a kézilabdához és emellett szorgalmasak is. Mindenképpen célunk, hogy megőrizzük és ápoljuk e tehetségeket, sőt új tehetségeket fedezzünk fel rajtuk kívül. Szeretnénk, ha minél többen megismernék és megszeretnék a sportágat." - nyilatkozta Kurucz Ivett.

A Csurgói Női Kézilabda Club minden évben nyáron többnapos bentlakásos nyári kézilabdatábort szervez 6-14 éves diákoknak, ahol nem csak napi két kézilabdaedzésen, de számos csapatépítő foglalkozáson, versenyen, valamint logikai játékokon is részt vehetnek a jövő kézilabda reménységei.

Fotó: CSNKC MEDIA

A legutóbbi tábor sikerét mutatja, hogy egész Somogy megyéből érkeztek résztvevők.

2017-ben is örömmel várja sportegyesületünk a jelentkezőket!

Hajrá Csurgó! Hajrá magyar utánpótlás!