Hét góllal győztünk és két ponttal gazdagodtunk Szombathelyen

Bár játékoskeret alapján csapatunk volt a mérkőzés esélyese, nem tudhattuk milyen formában és motivációval játszanak lányaink.

Csapatunk végig magabiztos vezetéssel hét gólos győzelmet aratott a szombathelyi fiatalok ellen. 

A mérkőzés ötödik percében már 2-5-re vezettünk, a mérkőzés 17. percében 8-12-t mutatott az eredményjelző.

Takács Inez, Vukcevic Sara és Simsik Cyntia voltak a fő csurgói gólfelelősök a mérkőzés elején.

Fotó: SZKKA

A csurgói kapuban a nyolc hónapos sérüléséből visszatérő Scholtz Andrea kezdett és három védést be is mutatott, majd Kiss Orsolya váltotta a kapuban, aki nem csak lövéseket védett de még hétméteres büntetőt is hárított.

Orsós Alexandra és Pap Mercédesz is megvillantak a félidő előtt, így stabil magabiztos vezetéssel 13-22-es eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején ugyanezt a tempót diktáltuk tizenegy gólos előnyre is szert tettünk a 34. percben.

Aztán a szombathelyi fiatalok is beindultak és hat gólosra faragták a lemaradást.

Volt némi ingadozás védekezésünkben a második félidő végén, de a magabiztos előnyünk a hatvan perc alatt nem forgott veszélyben.

Fotó: SZKKA

A szombathelyi fiatalok korukhoz képest gyors tempót diktáltak és több tehetséges játékosuk is van, akik nem hiába helyet kapnak az NBI-es Szombathely játékoskeretében is.

Kiemelkedő volt a különbség a büntetődobások számában, a hazaiak átlagosnak nem mondható kilenc, míg csapatunk három büntetőt dobhatott, melyből mindhármat Simsik Cyntia értékesített is.

Az utóbbi hetek után jót tett a csurgói lelkeknek és motivációnak az idgenben megszerzett két pont.

BRAVO lányok!

NB I/B nyugat, 5. forduló:

Szombathelyi KKA U19 - Csurgói NKC 30-37 (13-22)

Csurgói NKC: Scholtz, KISS, Tóth I., (kapusok), VUKCEVIC 7, Bodó, ORSÓS 3, Hanusz 2, Tornóczky 1, SIMSIK 11 (3), Bab 1, Pervein 1, Takács I. 5, Füstös, Ghetu, Pap 2, Balogh B., Márczy 3

Vezetőedző: Mato Matijevic

SZKKA U19: Christe (k) - Franka 1, Pődör B. 8, Pődör R. 14, Béres, Kovács, Horváth A 3. Csere: Lőrincz B. (k) - Bíró, Farkas, Szmolek, Kozma, Bozzai, Németh P. 1, Málovics 1, TóthA. 2.

Vezetőedző: Pődör Zoltán

Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-6, 19. p.: 9–13, 29. p.: 13–21, 41. p.: 21–28, 51. p.: 25–33

Kiállítások: 6 illetve 10 perc

Hétméteresek: 9/7, illetve 3/3

Játékvezetők: Kovács Kamilla, Tóth Johanna

Nézőszám: 50 fő

MESTERMÉRLEG

Mato Matijevic (Csurgói NKC): "Győzni akartunk, nagyon jól edzettünk a héten, ami látszott is a játékon főleg az első félidőben, amikor jól játszottunk. Aztán a másik félidőben több ziccert hibáztunk, és több technikai hiba becsúszott amiket aztán a hazaiak kihasználtak. Ezekből kell tanulni, hibákat kijavítani hogy elérjük a kívánt szintet."

Pődör Zoltán (SZKKA U19): "Az elején átjáróház volt a védelmünk, ezen még dolgoznunk kell. Teljesen más súlycsoportú bajnokság. Harminchét gólt kaptunk, amíg nem lesz megfelelő számú megállító faltunk és védésünk, addig ennyi gólt kapunk. Nem szégyenkezhetünk a harminc lőtt góllal.Csurgó az egy jó csapat, jó állománya van. Dolgozunk tovább és nyerni szeretnénk ezután is!"

Október 26-án a Rinyamenti KC-t fogadjuk a Sótonyi László Sportcsarnokban 18:00 órától!

Várunk mindenkit sok szeretettel!