Interjú az Európa-bajnok Sara Vukčević beállósunkkal!

A CSNKC MEDIA interjút készített klubunk legeredményesebb játékosával a montenegrói válogatott Európa-bajnok Sara Vukčević-el. Sara mesél arról milyen várakozásokkal tekint a csurgói munkára, az új körülményekre és csapattársakra illetve beszél céljairól is.

Örömmel igazolt Csurgóra.

Fotó: CSNKC MEDIA

CSNKC MEDIA: Sara, mit hallottál eddig Csurgóról, a csurgói kézilabdázók körülményeiről? Milyen tervekkel érkezel Csurgóra?

Sara Vukčević: Csurgóról eddig legtöbbet az NBI-es férfi csapatról hallottam - biztos azért is mert párom Vasics Marko itt játszik -,  örülök hogy Csurgóra igazolásommal együtt tudunk élni szerelmemmel és nem lesz köztünk nagy távolság. Úgy fogok dolgozni és maximális motivációval teszem oda magam a Csurgói Női Kézilabda Clubnál mintha NBI osztályban játszanék. Nagyon szeretném ha jó lenne a kommunikáció a csapaton belül és ha ez teljesül akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon eredményes munkát fogunk végezni.  

CSNKC MEDIA: Ismersz játékosokat, akikkel együtt kézilabdázol majd?

S.V.: Scholtz Andival tavaly együtt játszottam Mosonmagyaróváron NBI-ben, egész jól működünk együtt a pályán! Többieket nem ismerem de pár tavalyi CSNKC meccset megnéztem tavalyról. Várom,hogy megismerhessem új csapattársaimat!

CSNKC MEDIA: Szerinted megőrizhető-e az NB I-es tagság? Illetve milyen bajnoki helyezést tartanál elfogadhatónak?

S.V.: Nem követem és nem ismerem nagyon az NBI/B osztályt, pár csapatról hallottam csak. Nulláról indulok e tekintetben, kell egy kis idő hogy pontosabban válaszolni tudjak e kérdésre. Egy biztos: mindenképpen ki kell hozni magunkból a maximumot és a csurgói klub gazdag történelméhez méltón kell szerepelnünk. Minden évben felfelé kell lépeketni, azt gondolom ha a középmezőny felső részében tudunk helyet foglalni az egy nagy lépés a tavalyi szezonhoz képest. De a meglepetés eredményt sem zárnám ki.

CSNKC MEDIA: Mivel és hol töltötted a nyári pihenésedet?

S.V.: Montenegróban és Szerbiában voltam, mindig keveset tudok pihenni nyáron és sokat nem látom a családomat ezért úgy döntöttem most hazajövök és sokat együtt leszek velük. Nagyon élveztem MOntenegró nagyon jó hely és gyönyörű tengerparti strandok vannak. Itthon a legjobb!

CSNKC MEDIA: Mikor érkeztél Csurgóra?

S.V.: Július közepén érkeztem, mert a párom is akkor kezdte az edőtábort és én is elkezdtem vele együtt már az egyéni edzéseimet, hogy a női csapattal amikor július 24-én megkezdjük a bajnoki felkészülést, már a megfelelő edzettségi állapotban legyek.

CSNKC MEDIA: Egy hete zajlik a felkészülés új klubodnál Csurgón. Mik a tapasztalataid? Milyenek az edzések? Erre számítottáll?

S.V.: Nem tudtam mire számítsak, hiszen NBI/B osztályos csapatnál korábban még nem játszottam. Eddigi tapasztalataim alapján a Csurgói NKC-nál dolgozó emberek nagyon kedvesek és segítőkészek. Első nap majdnem minden játékostársammal beszélgettem egy picit edzés közben, csarnokban, öltözőben, uszodában és nagyon pozitívak és nagyon jól érzem magam köztük. A vezetőedzőnk is egy profi szakember.

CSNKC MEDIA: Mi a véleményed új edzőnkről Mato Matijevicről?

S.V.: Azt hallottam róla hogy Ő elsősorban egy úr utána edző, ez így is van! Nagyon örülök hogy jól tudunk kommunikálni - Ő is és én is szláv nyelvet is beszélünk -,  ha a lányok kérnek tőle valamit mindig magyarul válaszul, mondja, hogy "jó" "persze". Kemény edzéseket tart, amit nem is bánok, mert csak így lesz eredmény. A sok fizikai erőnléti feladat közben sok a kommunikáció, aminek örülök, mert a fiatalok is sokat tudnak tudnak tőle tanulni. Mato pozitív csalódás számomra.

CSNKC MEDIA:  Hogy látod a csapattársakat? Milyen a csapatmunka? 

S.V.: Nagyon jófejek és kedvesek!  Ennek igazán örülök és nagyon pozitív számomra. Jó együtt dolgozni és már úgy érzem mintha egy család és egy csapat lennénk. A munka nagyon kemény, bevallom őszintén nem számítottam hogy ilyen lesz de még pár hét ilyen tempót ki kell birnunk, egyik csapatnak sem könnyű ilyenkor ez az időszak. Nekünk saját magunkra muszáj koncentrálni és sokat dolgozni hogy a bajnokság előtt összeérjünk mindezt úgy, hogy ne legyen senkinél se sérülés.

CSNKC MEDIA: Várod már a bajnokságot?

S.V.: Elsősorban már a felkészülési mérkőzéseket várom nagyon, mert csak akkor fogjuk látni mire kell jobban figyelni és milyen folyamatokra kell jobban koncentrálni. Sok fiatal játékosunk van, akiknek nincs még annyi rutinja, de sok edzőmérkőzés és a felkészülési tornák bízom benne segíteni fognak, hogy összeérjünk és egy erős egységes csapat legyünk!

Köszönjük az interjút!

Hajrá Sara!