Kezdődik a bajnokság: a Vasas érkezik vasárnap!

Az NBI-be visszajutást célnak kitűző Vasas SC kézilabdacsapata érkezik Csurgóra vasárnap.

A mérkőzés nem lesz lefutott, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük dolgukat!

A Vasas SC csapata a 2017/2018-as NBI-es bajnokság tagja volt ahol az utolsó helyen végzett 3 megszerzett ponttal.

Ezt követően az NBI/B Keleti csoportba nyert besorolást ahol tavalyi évben ötödik helyen végzett, idén pedig a fortuna kedvezett nekik és az NBI/B Nyugati csoportba nyertek besorolást.

Nem titkolt céljuk a feljutás újra az NBI osztályba, bár ehhez az idén NBI osztályból kiesett Moyra-Budaörs Handball és a NEKA csapatainak is lesz némi hozzáfűznivalójuk.

Az imént említett mindhárom csapat az NBI osztályban való jövő évi indulást dédelgeti.

Fent leírtak nem jelentenek különösebb papírforma eredményt vasárnap, csupán csurgói kézis lányaink motivációján és koncentrációján múlik a siker.

Mint tudjuk a labda kerek, kifoghatunk jó napot és a fővárosi alakulatnak is lehet rossz napja, ahogy öt napja is a Pénzügyőr elleni Magyar Kupa mérkőzésen rengeteg Vasas-hiba volt a pályán és nagyon picin múlt, hogy az esélytelenebb Pénzügyőr csapata jut tovább.

Döntetlen lett a vége, de mivel a Vasas volt idegenben így ő mehetett tovább - Fortuna ismét velük volt.

A Vasas megnyerte a nyolccsapatos OXXO Kupa orosházi tornát és felkészülési mérkőzésen nyolc góllal győzték le az idén az NBI-től búcsúzó Eszterházy Eger csapatát.

Az orosházi torna után az angyalföldi csapatkép

A 2018/2019-es szezon végén Varga Márta, aki 11 év óta a Vasas edzője volt,  búcsúzott az együttestől és egy fiatal edző Penszki Gergely vette át a csapat irányítását.

A nyár folyamán széles az érkezők listája a Vasas együttesénél: Binó Boglárka (kapus), Szilovics Fanni (balátlövő), Ács Bianka (beálló) a Győri Audi ETO KC együtteséből, Cifra Anita (beálló) a Dunaújvárosi DKKA csapatából, Tóth Melinda balszélső az EU-Fire Mosonmagyaróvárból, Gidai Eszter irányító az EUbility Group-Békéscsabától 

Távozott Angyalföldről Szeberényi Flóra átlövő az NBI-es Vác együtteséhez, Varjú Lili irányító pedig az NBI-es Szent István SE csapatában folytatja.

Klubunknál is komoly erősítés zajlott, talán az eddigi legsikeresebb átigazolási szezont tudhatjuk magunk mögött, erről cikkek formájában folyamatosan beszámoltunk szurkolóinknak honlapunkon és közösségi média oldalainkon.

Klubunkhoz a Vasasból a balkezes Bab Ágota érkezett a csurgói jobbszélre.

Csapatunk motiváltan készül a fővárosiak ellen, a védekezésünkön és a kapusteljesítményünkön sok fog múlni, bízunk a hazai sikerben!

Mato Matijevic vezetőedzőnk felkészülten tekint a mérkőzés elé és motiválja játékosainkat.

A mérkőzés 17:00 órától kezdődik vasárnap a Sótonyi László Sportcsarnokban, várunk mindenkit sok szeretettel!

Hajrá CSNKC!