Legyőztük a horvát bronzérmes EHF-kupa résztvevő csapatot!

Felnőtt csapatunk 28-26-os győzelmet aratott szerdán a ZRK Bjelovar EHF-kupa résztvevő csapata ellen, akik 2019-ben a horvát első osztály bronzérmét is begyűjtötték!

Klubunk történelmének legerősebb ellenfelét győztük le!

Komoly és színvonalas ellenfél érkezett szeptember 4-én szerdán a csurgói Sótonyi László Sportcsarnokba Csurgóra.

A ZRK Bjelovar EHF-kupa résztvevő - a portugál Alavarium/Love TIles csapatával mérkőznek 2019. november 8-án -,  horvát kézilabdacsapatot fogadtuk a kézilabdapályán. 

Fej-fej mellett kezdtek a csapatok, váltakozva estek a gólok a félidőre 14-14-es eredmény alakult ki.

Szélső játékunk pontos volt és gólerős, ám az agresszív horvát védelem miatt átlövéseink nem voltak hatékonyak.

Fotó: CSNKC MEDIA

A második félidő elején folytatódott a korábbi kiegyenlített tendencia, ám a mérkőzés 54. percében 25-22-re átvettük a vezetést.

A vendégek kapusa zsinórban négy ziccer védést mutatott be, ezt is kibírtuk,kivédekeztük és megtartottuk előnyünket.

Bár lépéshibát vétettünk és adtunk el labdát is a mérkőzés végén, a győzelmünk így sem volt veszélyben, 28-26 lett a vége.

Harcos védekezés zajlott a pályán, mi sem bizonyítja jobban, minthogy kilenc két perces kiállítás volt ebből kettő hazai hét vendég oldalon.

Fotó: CSNKC MEDIA

A hétmétereseink értékesítésénél 50%-os mutatóval bírtunk nyolcból négyet tudtunk csak értékesíteni míg ellenfelünk háromból hármat.

Kapusaink összteljesítménye 33% volt, mely jónak mondható ám nem volt ezúttal kiemelkedő.

Sérülés nem történt, az erős és színvonalas ellenfél ellen pedig nagyon izgalmas és szoros mérkőzést nyertünk meg a hibák ellenére is.

62%-os hatékonysággal váltottuk gólra támadásainkat és lövéseinket, aminél már mutattunk jobb teljesítményt is és kapusaink, bár mutattak szép bravúrokat ők is védték már jobban a csurgói kaput.

Szép siker és ígéretes eredmény a bajnokság kezdete előtt ez győzelem és dícséret illeti játékosainkat!

Fotó: CSNKC MEDIA

Vasárnap az "1000 ÉVES VÁROS CSURGÓ" Nemzetközi Kézilabdatorna kerül megrendezésre a Sótonyi László Sportcsarnokban ahol a Bajnokok Ligája résztvevő RK Podravka Vegeta Koprivnica ősi riválisa a tavalyi horvát ezüstérmes RK Lokomotíva Zagreb, a horvát első osztály középmezőnyéhez tartozó RK Dugo Selo '55, az NBII-es Szekszárdi FGKC és klubunk felnőtt csapatai csapnak majd össze.

Részletes cikkel jelentkezünk hamarosan vasárnapi ellenfeleinkről. 

Szép volt CSNKC!