Megvan az első két pont: fontos győzelem a Vasas ellen!

Izgalmas bajnoki nyitányra került sor vasárnap: az NBI-es feljutást dédelgető Vasas csapatát fogadtuk hazai pályán.

A második félidőben stabil csurgói vezetéssel - hat gól is volt a különbség -, eggyel győztünk a végén.

25-24-es nagyon fontos győzelmet arattunk és megszereztük első két pontunkat! 

Mint azt korábbi beharangozó cikkünkben is írtuk, komoly erősödésen ment keresztül angyalföldi ellenfelünk a nyár folyamán.

AZ NBI-es Békéscsabától Birtalan-Gidai Eszter, a Győri Audi ETO KC-tól Szilovics Fanny, Cifra Anita beállós az NBI-es Dunaújvárosból valamint Tóth Melinda az NBI-es Mosonmagyaróvárból érkezett a XIII. kerületi fővárosi klubhoz.

Ellenfelünk kapusainak Bakos István a kapusedzőjük, aki jelenleg is a felnőtt válogatott kapusainak szakmai munkájáért felel.

Papp György, aki 2018 nyaráig a női serdülő-válogatott edzője volt, segíti edzőként a korábbi játékos Prenszki Gergely vezetőedző munkáját.

Egy közösségi médiafelületen működő kézilabdás portál az I. forduló női NBI/B Nyugat rangadójának kiáltotta ki a Csurgói NKC - Vasas SC mérkőzést és szavazást indított az esélyekről, hogy ki nyeri a mérkőzést.

A szavazók 25%-a tartotta esélyesnek csapatunkat és 75%-uk a Vasasra voksolt..

Milyen jó hogy Mato Matijevic edzőnket és játékosainkat is messze hidegen hagyta ez a szavazás és ehelyett a munkára és a kézilabdára koncentráltak!

Ilyen előzményekkel készült csapatunk a Vasas ellen, akiknek egyértelmű célja: visszajutni az NBI osztályba.

A fővárosiak kezdtek jobban, a 6. percben 2-4 volt az állás a javukra.

A 8. percben a korábban Vasasban is játszó Hanusz Bogi révén hétméteresből egyenlítettünk, a 14. percben pedig a tavaly még a Vasasban játszó jobbszélsőnk Bab Ágota lőtte be a három gólos stabil csurgói vezetést jelentő gólt (7-4).

Simsik Cyntia harcolt ki büntetőt (Fotó: CSNKC MEDIA)

A következő nyolc percben is stabilan vezettünk, hála Simsik, Bab és Bodó csurgói góljainak!

Ne feledkezzünk meg kemény és agresszív védekező munkánkról sem, ahol Vukcevic Sara, Hanusz Bogi, és a kapuban ismét remekül védő Kiss Orsolya "állták a sarat".

Az első félidő 24. percében sikerült kiegyenlítenie a Vasasnak Tóth Melinda révén, a félidőre pedig a 12-12-es eredmény alakult ki.

Két rontott támadással kezdtük a második játékrészt, de mindkét esetben sikerült kivédekeznünk a kontratámadásokat, sőt Takács Inez és Márczy Tekla révén két gólosra sikerült növelnünk előnyünket (14-12).

Innen pedig következett az a csurgói huszonöt perces vezetés amiért érdemes nézni a kézilabdát.

Idei friss igazolásunk Márczy Tekla nem hiába volt a tavalyi NBI ifi nyugati csoport gólkirálya, tizenöt perc alatt négyet lőtt a piros-kék csapat kapujába!

Márczy Tekla hat góljával csapatunk egyik fő gólgyárosa volt (Fotó: CSNKC MEDIA)

Takács Inez is igazolta, hogy neki való az NBI/B, agresszív dinamikus játéka révén folyamatosan veszélyben tartotta ellenfelünk kapuját a hátralévő időben ő is négy nagyon fontos gólt szerzett.

Takács Inez nem kegyelmezett a Vasas kapujának (Fotó: CSNKC MEDIA)

A 49. percig szépen szaporítottuk a gólokat, amikor kialakult a mérkőzésen a legnagyobb különbségű hat gólos csurgói vezetés! (23-17)

Itt a fővárosiak edzője azonnali időkéréssel reagált a már komoly és magabiztos csurgói vezetésre.

Ha nem is az időkérés miatt, de valami változás történt, ugyanis leálltunk a gólgyártással, a Vasas viszont elkezdett gólokat lőni.

23-18, 23-19, 23-20, 23-21, 23-22...így jött vissza a meccsbe ellenfelünk.

Legfőképp támadósorunk nem találta a megoldását a helyzetnek, a piros-kékek pedig egy utolsó nagy rohamot indítottak ellenünk és elkezdték belőni helyzeteiket.

Az 56. percben jött ismét Takács Inez és bevágta a Vasasnak a huszonnegyedik csurgói gólt így ismét kettővel vezettünk.

A mérkőzés végét és izgalmait is jelzi, hogy Vukcevic Sara Európa-bajnok válogatott beállósunkat két percre kiállították, így megfogyatkozva kellett helyt állnia védőfalunknak a győzni akaró fővárosiak ellen.

Nem csak két percet kapott a Csurgó hanem hétméterest is a Vasas..

Ezt Takács Fruzsina értékesítette, de a még mindig reklamáló Prenszki Gergelyt az angyalföldiek trénerét sárgalapos figyelmeztetésben részesítették a játékvezetők.(24-23)

Következett egy csurgói rontott lövés két fővárosi rossz támadás és Hansághy kiegyenlített (24-24).

Mato Matijevic is kikérte idejét, és a 60. percben utolsó támadásunkat kezdhettük meg, amikor elsült Pap Mercédesz keze talajról és bepattant a labda a fővárosiak kapujának hosszú sarkába! (25-24)

Azonnal időt kért a Vasas edzője 50 másodperc volt a mérkőzésből óriási izgalmakkal.

Hansághy lövését tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt Kiss Orsolya magabiztosan védte, így legyőztük a Vasast!

Kiss Orsolya lázasan is nagyon jól védett (Fotó: CSNKC MEDIA)

Nagyon fontos két pont ez csapatunknak a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen!

E két pont súlya a mérkőzést követően a szomorú és síró angyalföldi játékos arcán volt igazán látható.

Kezdődött a csurgói örömtánc és kéziseink pacsizása a 200 fős nézősereggel.

Fontos megjegyeznünk, hogy csapatunk 12 percet, míg ellenfelünk 8 percet töltött a két perces kiállítások miatt emberhátrányban..

Mi hét büntetődobást, a Vasas nyolcat dobhatott..

Előbbi részletek ismeretében különösen felértékelődik győzelmünk.

Látványos, kreatív egyéni megoldások támadásban és kemény és ellenálló védekezés. Így lehetne röviden összefoglalni a tegnapi csurgói teljesítményt.

Különösen az erős és határozott védekezés és kapusunk teljesítménye volt a kulcs vasárnapi játékunkban.

Itt még fontos megjegyeznünk, hogy továbbra sem 100%-os keretünk, hiszen Scholtz Andrea kapusunk és Áy Nikolett átlövőnk még rehabilitációjukat töltik, de hamarosan ők is csatlakoznak keretünkhöz!

Örömmámor és ünneplés CSNKC módra (Fotó: CSNKC MEDIA)

NB I/B nyugat, 1. forduló:

Csurgói NKC – Vasas SC 25–24 (12–12)

Csurgói NKC: KISS 33/9 (27%), Tóth (kapusok), Hanusz 3, Pervein, TAKÁCS I. 6, Füstös N., Tornóczky, Simsik 3, Orsós, Bodó Sz. 1, Pap M. 1, Ghetu, Vukcevic 1, BAB Á. 4, MÁRCZY T. 6

Vezetőedző: Mato Matijevic

Vasas SC: Tzintzis A., Antóni V. 5/13 (38%), Binó B. 8/25 (32%) (kapusok), Imrei, Moharos V. 1, Ivanics 3, Takács 7, Birtalan-Gidai 1, Hansághy 3, Tóth G., Szilovics F. 1, Kiss K. 3, Cifra, Tóth M. 3, Szatmári M., Hadnagy 2

Vezetőedző: Penszki Gergely

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–4, 14 p.: 7–4, 24. p.: 10–10, 30. p.: 12–12, 41. p.: 19–14, 49. p.: 23–17, 56. p.: 24–22

Kiállítások: 12, illetve 8 perc

Sárga lap: 2, illetve 3

Hétméteresek: 7/5, illetve 8/5

Játékvezetők: Gadányi Tibor, Szabó Tibor

Nézőszám: 200 fő

MESTERMÉRLEG:

Mato Matijevic (Csurgói NKC): "A bajnokság nyitómeccsén egy taktikailag és technikailag nagyon jól felkészítettt, tapasztalt és erős csapatot kaptunk ellenfelünknek. Meg akartuk nyerni a mérkőzést, ami sikerült. Gratulálok játékosaimnak elszántságukhoz és a jó védekezéshez! Ki kell elemeznünk néhány részt a játékunkból, törekednünk és koncentrálnunk kell a további fejlődésre!"

Penszki Gergely (Vasas SC): "Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, a Csurgó jelentősen megerősödött, nálunk pedig akadtak kulcsjátékosok, akikre nem számíthattam, vagy nem tudtak edzeni az első bajnoki előtt. Magáról a meccsről több síkon lehet véleményt formálni, de egyik esetben sem lehet a tényeket megváltoztatni. A legfontosabb ilyen tény, hogy veszítettünk. Ennek okait átgondoltan, higgadtan értékelni nagyon nehéz azonnal a mérkőzés után. Tény az is, hogy a második félidő első tizenöt percében kihasználatlanul maradtak a tiszta gólhelyzetek és büntetők is. Tény, hogy ezek után elképesztő mélységből, hatalmas energiákat mozgósított a csapat, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, és ekkor történt három olyan játékvezetői döntés, ami minket sújtott, és véleményem szerint jelentősen befolyásolta a végeredményt, hiszen a mi tiszta gólhelyzeteinknél születtek. Az utolsó tíz percet így hiába nyertük meg 7-2 re, ezért nem járt pont. Egy dolog biztos, mennünk kell tovább, mert a következő két meccsünk sem lesz sétagalopp."

A mérkőzésről készült KÉPGALÉRIA megtekinthető honlapunkon és Facebook oldalunkon!

Szeretnénk megköszönni a kilátogató több mint 200 csurgói nézőnek és különösen annak a két szurkolónknak akik ezúttal két dobbal is bíztatták csapatunkat!

Mindenbizonnyal ők voltak a nyolcadik CSNKC játékos a pályán..:)

BRAVO lányok! Ez igen!

Nem szabad elbíznunk magunkat, továbbra is alázatosan tennünk kell a dolgunkat és készülnünk már a következő ellenfelünkre a nyáron sokat erősödött Dorogi ESE együttesére.

Ellenfelünk nyári eredményei tiszteletreméltók, nehéz meccs vár lányainkra.

Mato Matijevic vezetőedzőnk szabadnapot adott hétfőre lányainknak de keddtől folytatódik a kemény munka.

Szeptember 21-én a Dorog otthonába utazunk, ahol 16:00 órától kezdődik a mérkőzés.

Hajrá CSNKC!