Rutinos NBI-es kapust igazoltunk: Scholtz Andrea Csurgón folytatja!

A világ legerősebb női kézilabda bajnokságából, a K&H női kézilabda liga tizedik helyezett Mosonmagyaróvár csapatából érkezik új kapusunk Csurgóra, aki rutinjával és tapasztalatával jövő évi csapatunk húzóembere lehet.

Andinak tetszett a koncepció amit felvázolt klubunk vezetősége, ezért döntött a Csurgói NKC mellett!

Friss igazolásunk komoly erősítés a csurgói kapuban!

Andi öröme egy védés után (Forrás: Dirtygraphy)

Talán nem kockáztatunk túl nagyot ezzel a kijelentéssel: klubunk történelmének legjobb kapusát igazoltuk le Scholtz Andrea személyében!

Új igazolásunk szegedi születésű és itt is kezdte a kézilabdát. 

Ha Andi családfáját megnézzük – édesapja kézilabdaedző, édesanyja pedig játékos volt – kijelenthetjük, hogy egyenes út vezetett ehhez a sportághoz. Ugyanakkor mind mondja szülei sohasem erőltették rá a kézilabdát, ő hozta meg ezt a döntést.

„Sosem volt rajtam nyomás, de így hozta az élet. Amikor kiskoromban megkérdezték tőlem mi akarok lenni én mindig azt mondtam, hogy kézilabdázó. Deszken kezdtem el az általános iskolába járni, viszont itt nem volt sportosztály, így amikor eldöntöttem, hogy ezt szeretném, akkor váltani kellett olyan iskolára, ahol ezzel komolyan foglalkozhatok. A szüleim még meg is kérdezték, hogy biztosan ezt szeretném-e. Ha sporttagozatos iskolába jár az ember, akkor azt rendesen kell csinálni, nem lehet ott hagyni csak azért, mert ráuntam. Én viszont tántoríthatatlan voltam!” - nyilatkozta egy korábbi interjúban.

Védés közben..

"Azt hiszem az általános iskola 3. vagy 4. osztályban kezdtem el kézilabdázni, édesanyám példájára, aki a helyi kézilabdacsapat átlövője volt akkoriban. Elmentem vele pár edzésre, megtetszett és így kezdtem én is a korosztályos csapatban játszani. Édesapám szintén kézilabdázott, de ő fiatalon külföldre ment dolgozni, így a kézilabdát már nem tudta komolyabb szinten folytatni, a későbbiekben viszont edzőként visszatért a kézilabda világába! Mikor már tudtam, hogy komolyan szeretnék foglalkozni a kézilabdával, akkor a szüleim átírattak egy testnevelés tagozatos suliba. Átlövőként kezdtem -mivel magasabb voltam az átlagnál - aztán gyorsan kiderült, hogy az én helyem a kapuban lesz, mivel futni nem annyira szerettem! Először traumaként éltem meg a váltást, de mikor egyre több sikerélményem volt kapusként ez gyorsan elmúlt! Miért jó a kapuban állni? Nehéz kérdés.... Minden csapatépítés úgy kezdődik, hogy "végy egy jó kapust"! Nagyon felelősségteljes pozíció, mert az én hibáimat már senki sem fogja/tudja kijavítani! Jó érzés az, hogy egy jó kapus tartást és lendületet tud adni egy egész csapatnak, ha nem megy olyan jól a játék a játékosoknak!" - mondta Andi egy korábbi interjúban a kezdetekről.

Ezt követően 19 évesen mutatkozott be az NBI-ben a Hódmezővásárhely színeiben.

Andi legnagyobb sikerének a bajnoki szezont és a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutását tartja, mely a Kiskunhalas színeiben sikerült.

"Játszottam, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Siófokon, Kiskunahalason, Szegeden, Kecskeméten, Kisvárdán és most Mosonmagyaróvárról érkezem Csurgóra." - sorolja pályafutásának állomásait.

A Győri Audi ETO ellen is hatékonyan hárított

Rövid ideig Spanyolországban is játszott, de nem igazán úgy sült el a külföldi kitérő ahogy tervezte.

Arra kérdésre, hogy elégedett-e a pályafutásával az új csurgói hálóőr ezt válaszolta:

"Én kislány korom óta kézilabdás szerettem volna lenni, ha ezt nézem, akkor elértem a célom. De nyilván, mint minden sportoló én is a maximálisra törekedtem és törekszem a mai napig, szeretnék mindig előre lépni. Voltak sérülések is, amik sajnos hátráltattak a pályafutásom során, de alapvetően elégedett vagyok."

"Mondhatom, hogy a kézilabda az életem, szeretném addig csinálni ameddig csak erővel és egészséggel bírom és nem utolsó sorban még érdemben is tudok minőséget hozni!" - feleli arra a kérdésre, hogy meddig tervezi a kézilabdát folytatni.

Scholtz Andrea kapustársainak segítését is szívén viseli.

„Bárhol játszottam és bármilyen kapusedzőm is volt, mindig arra tanítottak, hogy a kapusok az külön kis csapat. Persze egészséges rivalizálás kell, de segítem kapustársaimat rutinommal, a felkészültségemmel, mindennel, de én is játszani szeretnék, így plusz motiváció, hogy jobb legyek náluk. Ez világ életembe így volt, segítettem és segítettek is."

Koncentráció (Forrás: kisvardakezi.hu)

Néhány hétig azért sírt, hogy kapus lett..

„Az, hogy én a kapuba kerültem, az teljesen véletlen volt. Az egyik edzésen nem volt kapus és valakinek be kellett állnia, a hirtelen beszállásom pedig annyira jól sikerült, az edzőm szerint, hogy a következő edzésre már hosszú nadrágba és felsőbe kellett mennem. Ennek a dolognak egyébként a betege voltam három hétig, sírtam, hogy én nem akarok kapus lenni. Aztán viszont jöttek sikerek és rájöttem, hogy nem is vagyok ügyetlen benne, így megbarátkoztam a gondolattal és végül meg is szerettem.”

Scholtz Andrea egy éves szerződést írt alá a Csurgói Női Kézilabda Clubbal (Forrás: CSNKC MEDIA)

Miért Csurgót választottad?

"Tetszett a koncepció, amit felvázoltak nekem a csurgói vezetők, ezért döntöttem mellettük! Remélem a rutinommal és tapasztalatommal tudok segíteni a célok elérésében!" - nyilatkozta új kapusunk aláírását követően.

Érkezésével rutinos és megbízható kapus érkezett klubunkhoz, akivel legmerészebb álmainkat is megvalósíthatjuk..

Cikkünkhöz részben felhasználtuk a kisvardakezi.hu, sportportre.com, infomovar.hu internetes portálok korábbi interjúit.

Isten hozott Andi Csurgón!