Skaliczki László korábbi szövetségi kapitány csapatunk új vezetőedzője!

Magyarország egyik legsikeresebb kézilabdaedzője két éves szerződést írt alá a Csurgói Női Kézilabda Clubbal.

A felek közös együttműködésüket élőben a klub Facebook oldalán közvetített sajtótájékoztatón jelentették be szerdán Budapesten.

Elismert kézilabda mesteredző irányítja felnőtt csapatunkat a jövőben, sporttörténelmi bajnoki szezon következik a csurgói női kézilabdában!

Fotó: CSNKC MEDIA

"Minden bizonnyal a csurgói női kézilabda legeredményesebb két éve következik." - kezdte gondolatait a budapesti sajtótájékoztatón Szászfalvi Bence, klubunk elnöke.

A két éves szerződés aláírására és az online élőben közvetített sajtótájékoztatóra Budapesten került sor, ahol Skaliczki László, korábbi szövetségi kapitány, Szörnyi Attila sportmenedzer és Szászfalvi Bence klubelnök voltak jelen.

A klubelnök hozzátette: "Klubunk felállított a mesteredzőnek egy két éves szakmai koncepciót, melyet ő elfogadott és a meghatározott célok mentén fog mindkét fél haladni."

Fotó: CSNKC MEDIA

"2012-ben a negyedosztály közepén tanyáztunk, ekkor vette át jelenlegi elnökségünk a Csurgói Női Kézilabda Club vezetését. Rögös és hosszú utat jártunk be. Volt sok csalódásunk, volt sok sikerünk. A csalódások közül talán az emberekben való csalódás volt a legfájóbb. A mai nap és a következő két év méltó elégtétel nekünk. Boldogok vagyunk, hogy az ország egyik legjobb edzőjét sikerült klubunkhoz szerződtetni!" - tette hozzá Szászfalvi Bence.

"Megtisztelő volt a felkérés, tetszett a klub által felvázolt koncepció, örömmel érkezem Csurgóra." - kezdte nyilatkozatát Skaliczki László korábbi szövetségi kapitány.

"Remélem tudok új impulzust adni, magam is egy közel Csurgó méretű kisvárosból való vagyok." - folytatta a mesteredző.

"Mikor elkezdtem az edzői pályát, jártam csapataimmal az országot és többször előfordultam Somogyban is és nagy csatát vívtunk az 1984-es úttörőtolimpián Csurgóval vagyis Sótonyi Tanár Úrékkal, akik megnyerték - tette hozzá.

Fotó: CSNKC MEDIA

Következő fő gondolatokat mondta még el új vezetőedzőnk:

"Nem gondoltam volna akkor, hogy eljutok ebbe a szép kis városba, amit már ismerek, hiszen a Sportcsarnok bálján védnökként is felkértek és sok barátot szereztem.

"Az a fanatizmus és az a kézilabdaszeretet, amik itt áthatották az előbb elnök úr szavait, annak komoly kihívás megfelelni.

"Remélem sikerül olyan személyiségeket találni, akik bizonyítani tudják tehetségüket."

"Mindig fontosnak tartottam, hogy legyen egy cél. A kézilabdának élni kell és fejlődnie kell."

"Örömmel adtam a nevemet ehhez az elképzeléshez, remélem, hogy a munkámmal alá tudom támasztani az elvárásokat."

"Az edző olyan, mint a csiga aki húzza a házát és szeretne nyomot hagyni. Szeretnék Csurgón is nyomot hagyni" - zárta mondandóját magyar férfi válogatott legsikeresebb edzője.

Szakmai munkásságát leginkább a szorgalmas, precíz, felkészült, kitartó, alázatos jelzőkkel lehetne röviden jellemezni, melyhez igazi sportemberi és kitűnő emberi értékrend is párosul.

Az ismert és elismert kézilabda szakember bárhol is dolgozott negyven éves pályafutása során, szinte mindenhol csodát tett és maradandót alkotott, filozófiája egyszerű: a szorgalmas és alapos munkában hisz.

Csurgóra is komoly célokkal érkezik, elég csak annyit megjegyeznünk, hogy NBI/B osztályban amikor ő edző volt, mindig megnyerte a bajnokságot..

Skaliczki László tekintélyes sportszakmai életútja során egy komplex egyéni edzői rendszert fejlesztett ki, mellyel a kézilabda bármely szintjén kivételes eredményekre képes.

Továbbra is azért tevékenykedünk, hogy Csurgó a női kézilabda egyik országosan is kiemelkedő utánpótlás bázisa legyen, ahol a tehetséges fiatalok a felnőtt csapat felé is kapnak lehetőséget. Utánpótlás játékosaink száma évről évre nő.

Az előttünk álló két évben is ugyanilyen céltudatosan és alázatosan szeretnénk munkálkodni: elsősorban a csurgói fiatalokért és Csurgó hírnevének öregbítéséért.

Szászfalvi Bence hozzátette: "Boldogok vagyunk, hogy Skaliczki László személyében az ország egyik legjobb edzőjét sikerült klubunkhoz szerződtetni, aki a garancia e célok megvalósításához és igazi példa nemcsak a felnövekvő új nemzedékek előtt, hanem utánpótlásedzőink is nagyon sokat tudnak tőle tanulni, melyet kamatoztatni tudnak utánpótlásjátékosaink nevelésénél a kézilabdapályán."

Fotó: CSNKC MEDIA

"Idén 44 éves klubunk. Vezetőségünk nagy lehetőségként és sikerként éli meg a korábbi szövetségi kapitány szerződtetését, valamint kivételes öröm számunkra, hogy a felnőtt csapat kispadján egy olyan mesteredző fog ülni, aki azon túl, hogy kézilabdában a szakma csúcsát képviseli, empátikus, pszichológiai és pedagógiai készségekben is kiemelkedik az edzőtársadalomból." - folytatta a klubelnök.

Ezeknek a játékosok csapattá formálásában, egyéni és csapat motiváció valamint a helyes önértékelési szint megtalalásban van hangsúlyos szerepük.

Nem feledkezett meg a klubvezető a klub idei vezetőedzőjéről sem akitől így búcsúzott:

"Itt és most azonban szeretnék köszönetet mondani Mato Matijevicnek, aki a 2019/2020-as bajnoki szezonban feljutó csapatból stabil felsőházas klubot varázsolt a Csurgói Női Kézilabda Clubból. Nem volt egyszerű dolga, hiszen horvát állampolgárként egy idegen országban kellett klubtörténelmi eredményt elérnie. Ez sikerült is neki és ezért mindig is hálásak leszünk! Sok sikert és jó egészséget kívánunk neki a továbbiakban!"

A Csurgói NKC csapata új edzőnkkel, Skaliczki Lászlóval a tervek szerint július második felében kezdi meg az alapozást és a felkészülést a 2020/2021-es NBI/B-s bajnoki szezonra.

A következő napokban és hetekben jelentjük be megújult játékoskeretünket, mellyel reméljük sok örömet szerzünk szurkolóinknak.

Skaliczki László mesteredző a válogatott kispadján 163 alkalommal ült, teljesítménye 61%-os volt.

Fotó: nso.hu

NB I-es bajnoki mérkőzéseinek a száma 540 felett van és 50 Bajnokok Ligája mérkőzésen irányította főtáblára jutott csapatait.

Nagyon sokat látott, nagyon sokat tapasztalt, és pontosan tudja, hogy ezek a tapasztalatok csak abban segítik őt, hogy egy csapat helyzetét könnyebben megértse, lehetőségeit felismerje, de semmilyen tapasztalat nem helyettesítheti a szenvedélyes közös munkát.

"Isten hozta új edzőnket közöttünk, munkájához sok erőt és sok sikert kívánok! Azt gondolom sok csurgói és somogy megyei kézilabdabarátnak okoz örömöt Skaliczki mester Csurgón, érdemes lesz a meccseinkre járni! Kivételes és ritka dolog egy ötezer lelkes kisváros életében ez, nevezhetjük csodának is." - zárta mondandóját Szászfalvi Bence.

Végül egy idézet mesteredzőnktől, amely teljesen bemutatja munkaalapú felfogását és gondolkozását:

„Van olyan, amikor a reflektorfény helyett csak gyertyafény jut. Sokmindnet láttam már a kézilabdában, de a Bajnokok Ligájában és a kölyökcsapatnál is ugyanaz a lényeg: a munka.”

Új vezetőedzőnk egy májusi duol.hu hírportál interjúban ezt nyilatkozta:

"Úgy vagyok vele, ha bármilyen szinten megkeresnek és megfogalmazzák a célt, akkor állok rendelkezésre, ha nem, akkor nyugdíjba vonulok."

A Csurgói Női Kézilabda Club megkereste, megfogalmaztuk a célt és a korábbi szövetségi kapitány pedig áll a rendelkezésünkre. :) 

Most is ahogy mindig, tartja a szavát.

Isten hozott Skala Csurgón! Hajrá CSNKC!

 

Hamarosan egy összefoglaló portrécikkel jelentkezünk, melyben részletesen bemutatjuk új edzőnk nem mindennapi életét és munkásságát.

A sajtótájékoztató videó formájában klubunk Facebook oldalán tekinthető meg!