Vasárnap Szombathelyre utazunk

A Szombathelyi KKA U19-es NBI/B osztályos csapata ellen lép pályára vasárnap 18:00 órától felnőtt csapatunk Szombethelyen.

Csapatunk a hatodik helyről várja a kilencedik helyezett Vas megyei csapat elleni találkozót.

Sorsolás ide vagy oda, azt kijelenthetjük, hogy felnőtt csapatunk a legerősebb bajnoki ellenfeleit - az NBI-be feljutni akaró Vasas, Budaörs és NEKA csapatait -, "letudta" így ezután még inkább felszabadult játék jellemezheti csapatunk játékát.

Sok bajnoki riválisunk előtt vannak még a legerősebb ellenfelek.

A Mohács elleni Magyar Kupa kiesést valamelyest kiheverve csapatunk vezetősége csütörtök délutánra kezdeményezett egy leülést játékosaink és vezetőedzőnk között, ahol négyszemközt leült minden játékossal az edzőnk és mindenki elmondhatta észrevételét, javaslatát személyével és a csapattal kapcsolatban.

A kiesést követően klubunk vezetői lányaink irányába megfogalmazták, hogy ez nem a megfelelő irány és sokkal többre képesek, mint amit a pályán a legutóbbi három mérkőzésen - Budaörs, NEKA, Mohács (Magyar Kupa) -, nyújtottak.

Elnökségünk tagjai ezt követően leültek vezetőedzőnkkel is, ahol egy jó hangulatú beszélgetésen átbeszéltük a múltat és pozitívan tekintünk a jövőre nézve.

Ez a visszajelzések alapján jót tett az egész közösségnek és mindenki újult erővel néz a hamarosan következő bajnoki mérkőzésekre.

Próbáljuk keresni a rosszban is a jót, például azt, hogy csapatunknak sem a Magyar Kupában, sem a Liga Kupában (nem neveztünk) nem kell utazni és helytállni, így nincs sem sérülésveszély sem pedig egyéb stresszfaktor, ami a bajnoki pontok megszerzésének rovására menne.

Így csapatunk kizárólag a legfontosabbra, az NBI/B-s bajnokságra koncentrálhat. 

Győzni szeretnénk Szombathelyen, de a vas megyei csapat játékosállománya bár nagyon fiatal, de három játékosukra nagyon oda kell figyelni, hiszen ők a fő gólfelelősök.

Ami örömhír, hogy visszatért sérüléséből Scholtz Andrea rutinos és tapasztalt kapusunk, aki sok szezont töltött a világ legerősebb női bajnokságában a magyar NBI-ben.

Higgadtságával és védéseivel erős tartópillére lesz védelmünknek.

A másik pozitívum pedig, hogy Áy Nikolett átlövőnk is felépült sérüléséből, így átlövéseivel ő is meglepheti a szombathelyi kaput.

Nyáron a két klub időpontegyeztetése soán megállapodtunk az október 19. szombat 18.00 órai mérkőzés időpontban.

A szombathelyi egyesület néhány nappal a mérkőzés előtt a szombati napról vasárnapra kérte a mérkőzés lejátszását, hiszen NBI-es nagycsapatukban három játékosuk is játszik a Békéscsaba ellen, így ők kimaradtak volna a Csurgó elleni derbin hiszen a két mérkőzést technikai stábjuk hibája miatt egy időpontra szervezték.

Mi felajánlattok a pályaválasztó cserét illetve más helyszínt is szombaton Szombathely környékén, egyik változat sem felelt meg a hazai csapatnak.

Egyértelmű ezek alapján, hogy Pődör Zoltán klubelnök és egyben az NBI/B-s csapat edzője minden áron győzni szeretne ellenünk vasárnap.

Klubunknak komoly utánajárás után sikerült csak buszt találnunk vasárnapra.

A mérkőzés 18:00 órától kezdődik vasárnap Szombathelyen az Egyetemi Sportcsarnokban.

Hajrá Csurgó! Hajrá CSNKC!