3,3 milliárdból épül sportcentrum Csurgón!

Történelmi karácsonyi ajándékban részesült Csurgó: Szászfalvi László, a város országgyűlési képviselője és miniszteri biztosa, valamint Füstös János polgármester sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy 3.3 milliárd forintból felújítják és bővítik a Sótonyi László Sportcsarnokot.

 

Az első ütemben 800 millió forintot már a város számlájára utalt a kormány. Ebből a nézőtér bővítésére, az infrastruktúra fejlesztésére és plusz munkacsarnok építésére kerül sor. Ezek a tervek szerint 2014 végére elkészülnek. A második ütemben 2.5 milliárd forintból egy uszodát, egy tanuszodát, valamint egy wellness- és gyógyfürdő-centrum építenek szállodával.

 

 

A sportcsarnok egyébként 2008-as építésű, tehát egyáltalán nem öreg, a csurgói csapat sikerei miatt azonban miniszterelnöki elhatározása európai szintű létesítményt építenek belőle.

 

A csurgói férfi kézilabdacsapat 2012/13-as idényben az ország harmadik legjobb kézilabdacsapata lett és a 2013/14-es idényben kiharcolta az EHF kupában a 16 közé, vagyis a csoportkötbe kerülést.


A női kézilabdacsapat a megyei bajnokságot megnyerve jelenleg az NB II osztály harmadik helyezettje. Csurgói úszóink hónapról hónapra versenyeket nyernek és előkelő helyezéseket érnek el országos úszóversenyeken.


Forrás: nso.hu

Fotók: Tóth Tihamér