Magabiztos siker hazai pályán a Szekszárd ellen!

Magabiztos hét gólos sikerrel megszereztük első bajnoki pontjainkat és győzelmünket a bajnokságban a tolnai megyei Szekszárd ellen.

Az első félidőben mindössze négy gólt kaptunk, ami kiemelkedő teljesítmény!

NB I/B nyugat – II. forduló

Csurgói NKC – Szekszárdi FGKC 23–14 (12–4)

Sótonyi László Városi Sportcsarnok, Csurgó

100 fő

Szekszárdi FGKC: Szalai, Nagy (kapusok), Szabó J 3, Csajkó 3, Kapás 2, Lengyelfalusy, Nagy Sz. 1., Balázs K 1, Szolnoki 3, Kaposvári 1, Gulyás 1, Bencze, Keringer 1

Vezetőedző: Borbándi István

Csurgói NKC: SCHOLTZ (47%), PUSZTAI (55%), Tóth (kapusok), Tornóczky 2, Balogh B, Takács 2, VUKCEVIC 4, Orsós, Béres 1, SCHNEIDER 12, Kiss, Bodó 1, Orell 3, Tóth, Kozma

Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 8, illetve 6 perc

Sárga lap: 1, illetve 3

Hétméteresek: 1/1, illetve 0/0

Játékvezetők: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs

A mérkőzés első tíz percében felváltva estek a gólok mindkét oldalon, aztán a 9. percben kezdtünk elmenni a vendégektől. Előbb Vukcevic Sara belőtte az ötödik, majd Schneider Éva a hatodik csurgói gólt.

Schneider Éva , 12 gólig jutott (Fotó: CSNKC MEDIA)

Két parádés Pusztai védés után, ismét érkezett a mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó Schneider és 7-4-re alakította az állást.

Ezt követően Pusztai hárított a csurgói kapuban és Orell Bettina balszélsőnk is belőtte második gólját, így már 8-4 volt az állás a tizenötödik percben.

Pusztai Petra a kapura érkező lövések 55%-át hárította, parádés teljesítmény volt a csurgói kapuban (Fotó: CSNKC MEDIA)

A félidő másik felében egy lehengerlő csurgói széria következett, úgy lett 12-4 a félidei eredmény, hogy lehetett volna 18-4 is, több hazai helyzet kimaradt és technikai hibák is becsúsztak.

Ellenfelünk nem volt veszélyes távolról, a csurgói védelem pedig acélosnak bizonyult a szekszárdi támadók ellen.

Elképesztő teljesítmény volt csapatunk részéről, hogy a mérkőzés nyolcadik percében szerzett szekszárdi gólt követően huszonkét percen keresztül (!) nem kaptunk gólt!

Nem tudták tartani Vukcevic Sarát a szekszárdiak (Fotó: CSNKC MEDIA)

A második félidőre aztán egy kicsit elengedtük magunkat, a vendégek is pörgősebben érkeztek vissza a pihenőről.

Érkezett Scholtz Andrea a csurgói kapuba, aki rutinját is hozta magával, hiszen meg is kezdte a védéseket sorban.

Tíz perc után 15-9-et mutatott az eredményjelző, szerényebb lett a csurgói gólgyár, a tolna megyeiek 3-5-re hozták ezt a mérkőzés szakaszt.

A negyvenötödik percig folytatódott a góleső mindekét oldalon, aztán a szekszárdiak csak öt perc múlva lőtték be a tizenkettediket, így lett 21-12.

Skaliczki László Mesteredzőnk kilenc gólos előnynél így már nyugodtabban várhatta az utolsó tíz percet, amikor pályára küldte a teljes Csurgói NKC keretét, az összes fiatalt is.

Szurkolóink örömére a csurgói nevelésű Tóth Ivett és Balogh Bíborka is pályára léptek, illetve a 19 éves Béres Eszter is aki be is talált a szekszárdi kapuba. 

Takács Inez két gólig jutott, Bodó Szabina inkább a védekezésben jeleskedett.

Győzelmünk a mérkőzés folyamán nem volt veszélyben, ám időnként leblokkoltunk de sikerült visszajönnünk a meccsbe.

Ezzel a sikerünkkel megszereztük első győzelmünket és két pontunkat a bajnokságban.

Scholtz és Pusztai a kapuban, Schneider támadásban, Vukcevic a védekezésben teljesített extrát és nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

Ha a koronavírus miatt nem lesz változás, akkor szeptember 23-án 18:30 órától fogadjuk a Moyra- Budaörs Handball csapatát Csurgón a Sótonyi László Sportcsarnokban Magyar Kupa mérkőzésen, valamint szeptember 26-án utazunk Mohácsra a következő NBI/B-s bajnokira.

Jelen információnk szerint mindegyik mérkőzés nyílt lesz!

Szerdán várjuk sok szeretettel szurkolóinkat!

Maszkviselés kötelező!

Szép volt lányok!

Hajrá CSNKC!