Sportszerűség szombathelyi módra

Tavalyi évben bebizonyította már a szombathelyi kézilabda sportegyesület és elnök-vezetője, hogy mindig tudnak lejjebb menni. Sikerült ez nekik az idei bajnokságban is.

Nincs erre más szó csak a néma csend és a döbbenet...

Az őszi fordulóban már a Sárváron megrendezésre került bajnoki nyitányon is mindent megtettek, hogy a pályán kívüli kapcsolatokon keresztül elrendezzék a biztos hazai győzelmüket, de amit most sikerült összehozniuk az minden határon túlmegy, sportszerűtlen és egyszerre szánalmas továbbá a kézilabda és a sport megszégyenítése.

 

A koronavírusjárvány ideje alatt jelenleg ha egy NBI/B bajnoki forduló előtt a hazai vagy a vendég csapatban a koronavírus teszt során pozitív eredményt produkál egy játékos vagy a szakmai stáb tagja akkor a közvetlen kontaktszemélyeket 10 nap kötelező karanténra kötelezik.

Így történhetett meg, hogy ezen a héten szerdán gyúrónk és egy játékosunk pozitív teszteredménye után összesen öt játékosunk, Kiss József gyúrónk és mesteredzőnk, Skaliczki László is 10 napos karanténba kényszerült.

Ezt követően jeleztük hétvégi ellenfelünk - a szombathelyi klub felé, hogy sajnos nem tudjuk így vállalni a játékot szombaton hazai pályán, kérjük legyenek tekintettel a kialakult helyzetünkre.

Ahogy az őszi fordulókban is ezt MINDIG, MINDEN ELLENFELÜNKKEL meg tudtuk beszélni, ha ellenfelünknek a játékosai voltak karanténban, akkor mi mondtuk, hogy rendben, halasszunk, ha mi voltunk karanténban, MINDEN ellenfelünk beleegyezett a halasztásba. Ezt mutatja az is, hogy az NBI/B nyugati csoportjában ősszel 66 mérkőzésből 37 került lejátszásra!!

A vas megyei csapat elnök-edzője, aki messze földön híres „sportszerűségéről”, ezt is elintézte és megoldotta! Nem ment bele a halasztásba és ragaszkodott a mérkőzés lejátszásához.

 

Mély megdöbbenésünkre a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyigazgatósága azt mondta, még „öt játékossal” is kötelesek vagyunk lejátszani a mérkőzést.

Megkérdeztük, hogy edző és gyúró nélkül is?

Az volt a válasz, hogy igen, most eltekintenek az edzőnek ebben a bajnokságban megkövetelt "B" licencétől, tehát gyakorlatilag bárki leülhet a csurgói kispadra..

 

Nincs más szó erre csak a néma csend és a döbbenet.

Tehát ez esetben  az NBI/B szabályainak megszegésével – edzői licenc és gyúró hiánya-, kötelezték klubunkat a mai, Csurgón megrendezésre kerülő első tavaszi bajnoki forduló lejátszására kilenc játékossal, ahova a vas megyei alakulat teljes létszámmal és teljes szakmai stábbal érkezik, csapatunk pedig hét mezőnyjátékossal és két kapussal kénytelen pályára lépni edzőnk és gyúrónk nélkül..

A "fair-play" szellemében..

Beszéltünk NBI-es és NBI/B-s klubokkal, mindenki csak döbbenve állt a történtek előtt , ilyen esettel még nem találkoztak.

 

Kilenc pályára lépő játékosunk a szomorú és sportszerűtlen történtek ellenére motiváltan várja a mai találkozót.

Ha gyúrónk hiánya miatt sérülés lesz, akkor vajon ki vállalja ezért a felelősséget?!

Bizonyára emlékszik mindenki amikor a tavalyi tavaszi fordulóban, hazai pályán Pödör Zoltán együttesét 34-28-ra győztük le Mato Matijevic vezetésével.

Az ellenfél elnök-edzője ezután volt annyira sportszerű, hogy hangosan kiabált a bírókkal és a csurgói tréner mérkőzés utáni kéznyújtását sem fogadta.

Ezt követően piros és kék lapot kapott.

Ilyet nem lehet látni kézilabdapályán..

Kíváncsian várjuk ellenfelünk trénere hány két perccel készül ma és kap-e piros és kék lapot..

A mai mérkőzésen klubunk kispadján Molnár Ferenc ifjúsági edzőnk és Ráskó Anna technikai vezetőnk, továbbá Dr. Bus Mária csapatorvosunk fog ülni.

A találkozó 18.00 órakor kezdődik a Sótonyi László Városi Sportcsarnokban Csurgón.

A mérkőzés zárt kapus lesz, de Facebook oldalunkon élőben közvetítjük.

Hajrá CSNKC! Hajrá Csurgó!